2023, un an turistic bun pentru Parcul Național Domogled-Valea Cernei

Parcul Național Domogled-Valea Cernei a avut un an turistic bun în 2023, atât în ceea ce privește numărul de turiști, cât și suma colectată prin încasarea taxei de vizitare.

Potrivit specialistului în comunicare al parcului, Mariana Păsărin, numărul de turiști a crescut față de anul trecut atât în perioada estivală, cât și în cea de toamnă. Acest lucru se datorează, în parte, unei toamne foarte plăcute, cu temperaturi ridicate.

„Am constatat o creștere a numărului de mașini la intrările în trasee, în special la Crucea Albă, la Cascada Vânturătoarea ș Cheile Țăznei. De asemenea, au crescut și încasările din taxa de vizitare, atât prin SMS, cât și prin bilete, și prin activități desfășurate de colegii mei în teren”, a declarat Mariana Păsărin.

Sumele colectate din taxa de vizitare sunt folosite pentru refacerea și întreținerea traseelor turistice din parc. În acest an, au fost refăcute mai multe panouri informative deteriorate sau șterse de intemperii.

„Acești bani sunt folosiți pentru a asigura turiștilor condiții de siguranță și confort pe traseele din parc”, a mai spus Mariana Păsărin.

Foto Regia Nationala a Padurilor – Romsilva

Cele mai citite

Related Articles