2020 a fost anul provocărilor şi pentru Spitalul Militar Timişoara. Pacienţii care s-au vindecat de SARS CoV-2 au doar cuvinte de laudă la adresa personalului

Anul 2020 a fost anul provocărilor şi pentru cadrele medicale de la Spitalul Militar din Timişoara, anul în care atât medicii cât şi personalul auxiliar, au reuşit să se adapteze din mers, şi-au descoperit resursele și au învățat să meargă mai departe indiferent de situație.

Anul 2020 ne-a unit ca echipă mai mult ca oricând învățând să ne susținem și să ne ajutăm la nevoie necondiționat.Marea familie a Spitalului Militar Timișoara vă urează un An Nou plin de speranță, multă sănătate și să continuați să credeți în puterea binelui!La mulți ani, cu sănătate și bucurii alături de cei dragi“, transmit reprezentanţii spitalului.

În cadrul acestui spital sute de pacienţi au învins virusul SARS CoV-2 şi acum sunt bine, acasă, împreună cu familiile lor. Au învins boala iar înainte de a se externa au lăsat corpului medical ca amintire mesaje de suflet pentru profesionalismul de care aceşti medici au dat dovadă.

Felicitări militarilor care au organizat acest spital de campanie anticovid… sunt grozavi, iar personalul medical, de nota maximă… nu pot să cunosc pe niciunul… în costumele lor de cosmonauți, cu câte două perechi de mănuși… îi admir și nici nu-nțeleg cum reușesc să se descurce cu seringile, cu perfuziile, cum îmi schimbă fluturașii care se deteriorează de la perfuzii, cu câtă migală se apleacă asupra fiecărei operațiuni, ce greu trebuie sa se miște și cu tot costumul, dar și cu cizmele alea legate până aproape de genunchi, apoi aplică cu strictețe protocolul însușit de spital… Doamne, ce eroi necunoscuți… și ce frumos vorbesc și explică totul, de pe fața lor acoperită cu masca până sub ochi se văd doar ochișorii prietenoși, apoi căciula aia, cu care zici că-și iau zborul…..nu le mai spun cosmonauți, le spun îngeri, că-s îmbrăcați cu alb și mă ajută.

Sincere felicitări întregului personal medical de la spitalul militar de campanie, sunt extraordinar de dedicați și lucrează cu un real profesionalism pentru că o fac cu scopul de a aduce binele”.

Pe perioada internării am am văzut o echipă, una singură, cea a Spitalului Militar Timișoara, strâns unită în fața epidemiei. Fie că sunt personalul de la logistică, fie că sunt domnele psiholog sau psihiatru ale instituției, fie că este toată echipa medicală: medici care relaționează nonstop cu pacienții, cu colegii de la celelate spitale din oraș sau din țară pentru o mai bună gestionare a cazurilor, farmaciștii care asigură în permanență medicația, materialele de protecție, oxigenul, asistenții medicali generaliști și de farmacie, infirmierele, îngrijitoarele, brancardierii, șoferii de ambulanță care aleargă in permanența pentru pacienți, personalul de la bucătărie care prepara hrana gustoasă și hrănitoare.Ce oameni minunați! Doamne binecuvântează tot personalul spitalului militar!”

Cele mai citite

Related Articles