2019 cu noutăţi la pescuit

Ordinul 2019 privind prohibiţia, protecţia şi refacerea resurselor acvatice, publicat la sfârşitul lunii ianuarie de Ministerele Agriculturii şi Mediului, vine cu noutăţi pentru pescarii recreativ-sportivi.

Conform vicepreşedintelui AJVPS Caraş-Severin, Tima Andrei, este vorba de revizuirea ordinelor anterioare care au stat la baza elaborării prezentului document. Ce este relevant pentru pescarii amatori, spune acesta, este noua perioadă a intervalului de 45 de zile instituit pentru pescuitul în apele de frontieră, adică între 15 aprilie şi 30 mai inclusiv faţă de cel existent anterior între 26 aprilie şi 9 iunie, interzicerea uzinării apei din lacurile de acumulare şi baraje în perioada prohibiţiei şi a pescuitului în aval şi amonte pe o distanţă de 300 de metri de piciorul unui pod aflat într-o apă curgătoare.

Tima Andrei a mai spus pentru Radio Reşiţa că, noi sunt şi cele două intervale de prohibiţie pentru ştiucă, specie aflată pe cale de dispariţie în apele teritoriale româneşti. Este vorba de: 1 februarie-15 martie şi 11 aprilie-9 iunie inclusiv.

Vicepreşedintele AJVPS Caraş-Severin a mai subliniat că, odată cu intrarea în vigoare a acestui ordin au fost demarate ample controale în teren. (Hardy Cvoica)