2019 ar putea fi anul în care se fac investiţii la liniile de curent

162

La Prefectura Caraş-Severin s-a desfăşurat astăzi o şedinţă la care au participat reprezentanţi ai E-Distribuţie Banat, Direcţiei Silvice şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Semenic. Au fost stabilite măsurile care vor fi luate pentru a rezolva problemele apărute la alimentarea cu energie electrică a consumatorilor din judeţul Caraş-Severin.

Şedinţa a fost condusă de prefectul Matei Lupu şi cu acest prilej au fost identificate zonele în care vegetaţia prezentă în apropierea liniilor de transport a energiei electrice poate crea probleme. Urmează, ca, în baza unui protocol existent între Direcţia Silvică şi societatea de distribuţie, să fie demarate lucrări de defrişare imediat ce vremea o va permite. Prioritare în acest sens sunt liniile de medie tensiune care deservesc mai multe localităţi, pentru a evita repetarea întreruperilor de energie electrică care au afectat în ultima perioadă consumatorii din diverse zone ale judeţului.

De asemenea, reprezentanţii distribuitorului de energie electrică au dat asigurări că vor începe în acest an o serie de investiţii la liniile de joasă tensiune, în localităţile Tîrnova, Potoc, Zorlenţu Mare, Dezeşti, Topleţ, Valea Pai, Oraviţa şi Reşiţa. Vor fi modernizate şi liniile de medie tensiune în localităţule Bocşa Montană, Mehadia, Oţelu Roşu, Caransebeş, Ocna de Fier, Văliug, Brebu Nou şi Gărâna.
(Sebastian Dragomir)