2 iunie, Ziua Națională a Adopției

Statisticile în ceea ce priveşte numărul copiilor adoptaţi sunt îngrijorătoare. Anul acesta, peste 84 de suflete aşteaptă în centrele de plasament din Caraş-Severin să fie luaţi acasă, să facă parte dintr-o familie.

Numai că, în zilele noastre, oamenii nu se grăbesc să adopte un copil. Aşa se face că, anul trecut numai 35 de copii şi-au găsit un cămin, dintre aceștia 30 în țară, iar 5 peste hotare. Anul acesta au fost adoptați numai 10 copii.  Echipa Radio România Reşiţa a stat de vorbă cu o femeie care a dorit să-şi păstreze anonimatul. Aceasta a înfiat un băieţel de 3 ani și jumătate, în ciuda faptului că mai are o fetiță.

,,Noi mai avem o fetiță, dar ne-am dorit din tot sufletul să mai luăm un copil, nu conta ce, fetița sau băiat. L-am cunoscut pe băiețelul nostru într-o zi de vară, care are 3 ani și jumătate, pe o bancă, retras la familia unde fusese dat în plasament. Chimia dintre noi a fost specială, reacția lui a fost imediată ca și a noastră, el este lumina din viața noastră. Noi nu ne ferim să vorbim de față cu el, va afla că este adoptat. Deocamdată îi spunem că fetița mea s-a născut din burta mea iar el din inima mea”

Din anul 2014 există o zi în care aceşti copii sunt sărbătoriţi. Astăzi, 2 iunie, este Ziua Naţională a Adopţiei.

Andreea Lupșa