19 cetăţeni din Irak, Palestina şi Siria, opriţi la frontiera cu Ungaria

Cei 19 străini au fost surprinși de poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Turnu în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pentru a ajunge în vestul Europei. Aceștia se deplasau pe jos și mai aveau 100 de metri până la graniță, după cum spune purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad, subinspector Filip Ionuț Matei.

„Toți cetățenii străini, 14 bărbaţi, o femeie şi 4 copii au fost preluați și transportați la sediul Sectorului P.F. Turnu pentru cercetări. În cadrul verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că grupul este format din cetăţeni din Irak (12), Siria (6) si unul din Palestina, adulții având vârste cuprinse între 18 şi 49 de ani, iar minorii între 6 și 16 ani. Din primele declaraţii ale celor în cauză s-a mai stabilit că aceștia doreau să ajungă în Ungaria, având ca destinație finală state din vestul Europei”.

În cauză, polițiștii de frontieră continuă cercetările faţă de cetăţenii străini, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

De același autor

Related Articles