Unde pot ieşi reşiţenii de 1 Mai? Primăria a amenajat trei locuri de picnic

Cei care nu vor sărbători ziua de 1 Mai prin muncă sau cu familia pot ieși cu prietenii la iarbă verde. Primăria Reșița asigură că locurile de picnic sunt amenajate și funcționale, iar locaţiile sunt aceleaşi de anul trecut.

Cele trei locuri din municipiul de pe Bârzava, destinate acestei activităţi, sunt pregătite să îi primească pe cetăţenii urbei în Driglovăţul Nou pe o suprafaţă de 8.500 mp, strada Caraiman pe 3.000 mp şi în cartierul Moniom lângă terenul de fotbal de pe Valea Moniomelului, în suprafaţă de 8.700 mp. În aceste locaţii, Primăria, prin Serviciul de Întreţinere şi Reparare a Patrimoniului Consiliului Local, a amplasat mese de picnic, grătare şi pubele de gunoi.

În zilele de 1 şi 2 Mai, comisarii Gărzii de Mediu şi reprezentanţii Poliţiei Locale vor efectua controale inopinate la locurile de picnic pentru a verifica modul de folosire al acestora de către cei care aleg să-şi petreacă week-end-ul prelungit la iarbă verde.

Reamintim că, în anul 1889, Congresul Internaționalei Socialiste a decretat data de 1 Mai ca Zi Internațională a Muncii, în memoria victimelor grevei generale din Chicago, ziua fiind comemorată prin manifestații muncitorești. Înainte de Revoluția de la 1989, ziua de 1 Mai era o sărbătoare câmpenească, depășită în amploare doar de Ziua Națională de 23 August. Nu lipseau însă şi defilările sau manifestările publice, urmate de ieșirea la mici și bere în cunoscutele locaţii de la Teatrul de vară din cartierul Moroasa şi din Valea Stârnicului.

(Hardy Cvoica)

Cele mai citite

Related Articles