Închisoare cu executare pentru profesorii şpăgari de la Universitatea Eftimie Murgu din Reşiţa

Decizia definitivă în dosarul de mită şi trafic de influenţă de la Universitatea Eftimie Murgu din Reşiţa.

Curtea de Apel Timişoara a respins apelurile declarate de profesorii Florin Franţ,  Ruxana Ghiţă şi Irina Oriol  împotriva sentinţei pronunţată de Tribunalul Caraş-Severin. În plus, inculpaţii trebuie să plătească câte 300 lei fiecare, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat în apel.

Vă reamintim că fostul prodecan al Facultăţii de Ştiinţe Sociale de la Universitatea Eftimie Murgu din Reşiţa, Florin Franţ, a fost condamnat la 2  ani închisoare cu executare, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă în formă continuată. Profesoara Irina Oriol va executa 3  ani şi 10  luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă în formă continuată, iar Ruxana Ghiţă a primit 3 ani şi 2 luni închisoare.

La începutul lunii iulie 2015 au avut loc percheziţii la Universitatea „Eftimie Murgu”, fiind verificate cabinetele mai multor profesori, suspectaţi că au luat mită de la studenţi pentru a promova examenele, dar şi că au vândut lucrări de licenţă susţinute anii trecuţi.

Cele mai citite

Related Articles