Târgul de suveniruri de la Prislop va fi relocat

Ultimii șapte kilometri ai drumului județean spre Mănăstirea Prislop se află în șantier, iar lucrările de restaurare și lărgire a carosabilului vor duce la îndepărtarea, din zonă, a comercianților de suveniruri, icoane și tablouri cu părintele Arsenie Boca. De suferit vor avea și numeroasele mănăstiri și schituri care și-au trimis reprezentanții să vândă, în preajma mănăstirii din Țara Hațegului, obiecte sfințite.

În momentul în care vom începe lucrările la extinderea carosabilului, în zona în care comercianții își desfășoară activitatea, vom fi nevoiți să îi mutăm cu totul de acolo, dacă nu se vor muta ei singuri. Din păcate nu ține de noi foarte mult, modul în care ei își vor desfășua activitatea pe viitor și ține mai degrabă de o atitudine a noastră: pe de o parte de proprietarii terenurillor, de a nu mai închiria atât de aproape de drum sau de a-i lăsa să se aglomereze atât de mult, pe de altă parte a celor care vizitează Mănăstirea Prislop – dacă nu am mai cumpăra de la ei, nu ar mai avea de ce să își desfășoare activitatea acolo”, a declarat Adrian David, președintele Consiliului Județean Hunedoara.

Potrivit acestuia, închiderea traficului rutier pe ultimii kilometri ai șoselei spre Mănăstirea Prislop nu va mai avea loc, așa cum anunța în urmă cu o lună Consiliul Județean Hunedoara. „Constructorul a renunțat la închiderea drumului județean spre Mănăstirea Prislop, dar atunci când se va turna asfaltul, vor fi impuse unele restricții, fără însă a se impune oprirea totală a circulației pe tronsonul aflat în lucru”, a mai spus Adrian David.

Sursa: zhd.ro

De același autor

Related Articles