Se caută inspector școlar general în Caraş-Severin. Nimeni nu vrea postul

6 funcţii de inspector şcolar general, între care şi cea din Caraș-Severin, sunt scoase la concurs de Ministerul Educației Naționale.

Dosarele de înscriere se pot depune în perioada 18-26 aprilie la sediul inspectoratelor școlare din județele respective. Concursul  propriu-zis va avea loc la Bucureşti în intervalul 11-13 mai.  Posturile de inspector şcolar general din cele 6 judeţe au rămas vacante după cele trei sesiuni de concurs organizate în anul 2015.

Pentru ocuparea acestor funcţii poate candida orice cadru didactic care îndeplineşte, cumulativ, următoarele condiţii:

a) este membru al corpului naţional de experţi în managementul educaţional;
b) este absolvent al unei instituţii de învăţământ superior, cu diplomă de licenţă;
c) este personal didactic titular în învăţământ şi are gradul didactic I sau titlul ştiinţific de doctor;
d) are o vechime în învăţământul preuniversitar de cel puţin 8 ani, dintre care cel puţin 5 în ultimii 10 ani;
e) a obţinut calificativul  “foarte bine” în ultimii 5 ani şcolari încheiaţi şi nu a fost sancţionat disciplinar în anul şcolar curent;
f) are recomandare/ caracterizare vizând calităţile profesionale, manageriale şi morale din partea consiliului profesoral al unităţii de învăţământ sau din partea consiliului de administraţie al inspectoratului şcolar ori recomandarea senatului universităţii sau a organului de conducere al instituţiei în care candidatul îşi desfăşoară activitatea la data înscrierii la concurs;
g) nu a desfăşurat poliţie politică şi nu a fost lipsit de dreptul de a ocupa o funcţie de conducere în învăţământ prin hotărâre judecătorească definitivă de condamnare penală.

h) este apt din punct de vedere medical pentru îndeplinirea funcţiei, conform prevederilor Legii Educaţiei Naţionale;
i) nu a împlinit vârsta standard de pensionare la data susținerii concursului.
Concursul pentru ocuparea funcțiilor de inspector școlar general cuprinde 3 probe:
– evaluarea Curriculumului Vitae (se analizează și se evaluează rezultatele obținute în educație și formare, aptitudinile şi competențele personale);
– rezolvarea unui test-grilă utilizând calculatorul, în maximum 50 de minute;
– susținerea interviului în fața comisiei de concurs.

În condițiile în care, după finalizarea concursului, rămân vacante funcții de inspector şcolar general, de inspector școlar general adjunct și de director al casei corpului didactic, nu pot ocupa aceste funcții, prin detașare în interesul învățământului până la organizarea unui nou concurs, persoanele care până la organizarea concursului au ocupat funcții de conducere în inspectoratele școlare sau în casele corpului didactic și nu au participat la concurs, și persoanele care s-au prezentat la concurs, dar nu l-au promovat.

Metodologia de concurs, bibliografia, modelul de CV Europasş declarația pe propria răspundere, fișele de evaluare a probelor, fișa postului și lista documentelor necesare înscrierii la concurs se afișează atât la sediul MENCS, cât și la sediul fiecărui inspectorat școlar județean.

(Daniela Tudor)

 

1 COMENTARIU

  1. E incheiata o epoca in invatamantul carasan. Din stire rezulta ca Grindeanu nu mai poate candida la 69 ani si tragic ca fara sanse de a fi numit din nou. Pensie placuta!

Comentariile sunt închise.

Cele mai citite

Related Articles