Fosta Prima Doamnă a SUA a murit la vârsta de 94 de ani

Fosta prima doamnă a SUA, Nancy Reagan, a încetat din viaţă la vârsta de 94 de ani. Doamna Reagan a locuit în Bel Air, Los Angeles şi a avut o sănătate precară în ultimii ani. Căsătoria de 52 de ani cu Ronald Reagan a fost descrisă drept cea mai mare poveste de dragoste din istoria preşedinţiei americane, informează ediţia online a BBC.

Nancy Reagan a fost una dintre cele mai influente prime doamne din istoria Statelor Unite în timpul mandatelor soţului său, în perioada 1981 – 1989. „Nancy Reagan i-a fost devotată în totalitate preşedintelui Reagan şi ne putem linişti cu gândul că sunt din nou împreună”, a declarat fosta prima doamnă Barbara Bush, într-un mesaj semnat de ea şi de fostul preşedinte George H.W. Bush.
„Am stat o dată lângă Nancy Reagan şi m-am simţit ca o adolescentă care îşi vedea idolul. A fost un model”, a reacţionat actriţa Elizabeth Banks.
„Doamna Reagan va fi înhumată la «Biblioteca prezidenţială Ronald Reagan», în Simi Valley, California, lângă soţul ei, Ronald Wilson Reagan, decedat pe 5 iunie 2004”, a declarat Joanne Drake, reprezentanta sa. Nancy Reagan, născută în oraşul New York, era actriţă când l-a întâlnit pe viitorul preşedinte Ronald Reagan, în anii 1950.

Preşedintele Obama a adus un omagiu fostei prime doamne a Statelor Unite, Nancy Reagan. Şeful statului a delarat că în momentul în care preşedintele Ronald Reagan a decedat din cauza maladiei Alzheimer, soţia sa a devenit vocea a milioane de persoane care traversau experienţe similare.

Cele mai citite

Related Articles