[AUDIO] Undă verde pentru Steelworks Oţelu-Roşu! Din aprilie speranţele metalurgiei pe Valea Bistrei devin realitate

La Oțelu-Roșu, s-a decis joi, 3 martie soarta Societăţii Steelworks (fostul Combinat Ductil Steel) și, implicit, a vieţii economice a întregii urbe din Caraş-Severin, a declarat pentru Radio Reşiţa omul de afaceri Iosif Armaş:

S-a adjudecat de către Societatea Oţelu-Roşu Steelworks platforma industrială şi ansamblul funcţional aferent, s-a semnat procesul verbal de câştigare a licitaţiei urmând ca zilele următoare să încheiem celelalte documente de preluare-primire şi în cel mai scurt timp, între 30 şi 60 de zile sper să fie şi funcţional fiindcă trebuie aduse materiile prime. Este nevoie de o cantitate minimă de 20.000 de tone de fier vechi şi lunar un consum de aproximativ 45 de mii de tone plus celelalte materii prime: elemenţi, hidrogen ş.a.m.d. necesare procesului tehnologic” a spus omul de afaceri cărăşan. “Suntem contratimp, este primăvară, şi tot ce stă şi nu produce e pierdere şi de timp şi de bani“, a mai spus acesta. 

În ceea ce priveşte angajările de personal, acestea se vor face la sfârşitul lunii martie începutul lunii aprilie pentru că până atunci se întocmeşte planul de afaceri, se verifică utilajele şi instalaţiile, precum şi preluarea contractelor de furnizare a utilităţilor de către noua societate.

Oficial Combinatul Oţelu-Roşu Steelworks va începe producţia la mijlocul lunii aprilie, a declarat Iosif Armaş.

Miercuri, 3 martie partenerii sârbii şi-au certificat legal și financiar intenția de a relua producția, din această primăvară, la oţelăria de pe Valea Bistrei, a cărei activitate productivă a fost oprită cu mai mulţi ani în urmă și de a crea până la 500 de noi locuri de muncă, a subliniat Iosif Armaş.

Vă reamintim că, în luna ianuarie investitorii sârbi interesați de cumpărarea uzinei s-au aflat pentru prima dată la Oțelu Roșu, alături de omul de afaceri Iosif Armaș, cel care a intermediat întâlnirea dintre conducerea Nicarom – actualul proprietar și compania din Serbia, care deține și Combinatul Siderurgic din Smederevo. (Hardy Cvoica)

Citeşte şi: Istoria unei afaceri de peste 200 de ani reînvie în peisajul industrial românesc

Cele mai citite

Related Articles