Încă două spitale din Caraş-Severin au restricţionat accesul vizitatorilor la recomandarea Direcţiei de Sănătate Publică din Caraş-Severin. Conducerea Spitalului Municipal din Caransebeş şi al Spitalului din Oţelu-Roşu a luat această decizie pentru a preveni apariţia unor focare de viroze. Din această cauză, aparţinătorii bolnavilor au fost rugaţi să respecte un program de vizită foarte riguros.

De exemplu, pentru persoanele care au rude internate în secţiile Spitalului Municipal din Caransebeş programul de vizită a fost redus la doar 2 ore pe zi. Pentru a informa cetăţenii au fost lipite mai multe afişe lângă toate căile acces în spital. Practic bolnavii au voie să fie vizitaţi de o singură persoană în intervalul orar 14:00-16:00.

Pentru a proteja bolnavii de viroze şi conducerea Spitalului Orăşenesc din Oţelu Roşu a decis să respecte ordinul Direcţiei de Sănătate Publică. Accesul în unitatea medicală se face astăzi şi vineri între orele 16:00-18:00, iar sâmbătă şi duminică în intervalul orar cuprins între 10:00-12:00 şi 16:00-18:00.

Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Caraş-Severin a trimis astăzi o nouă recomandare spitalelor. Medicii trebuie să-şi facă stocul de vaccin antigripal pentru a nu fi luaţi prin surprindere în cazul unei epidemii. Din fericire, conform datelor primite de DSP, în această săptămână numărul cazurilor de viroze a început să scadă, de la 700 la 500. La ora actuală judeţul Caraş-Severin nu are nicio problemă cu stocul de vaccin antigripal, astfel că dozele existente la DSP şi la medicii de familie sunt suficiente pentru toate persoanele care au un risc mai mare de a se îmbolnăvii.

Daiana Roşca