Mister de nedezlegat la Consiliul Județean Caraș-Severin. Toți ridică din umeri

Mister  de  nedezlegat la Consiliul Judeţean Caraş-Severin: firmele nu vor să se prezinte la licitaţii.
Este vorba despre proiectul de construire a sistemului integrat al deşeurilor care este în grafic,  dar numai datorită prelungirii termenului de finalizare a lui, respectiv luna iunie acest an.
La ora actuală, lucrările la deponeul ecologic de la Lupac sunt aproape de finalizare şi au fost recepţionate deja  primele două utilaje care vor opera acolo. Cele 4 staţii de transfer sunt gata, iar depozitele neconforme de pe raza judeţului au fost închise.
Rămâne însă problema firmelor care ar trebui să transporte deşeurile din judeţ la Lupac şi a celei care va opera pe raza acestuia. După prima licitaţie eşuată, caietul de sarcini a fost modificat – spune directorul executiv Victor Naidan, care a justificat condiţiile restrictive impuse iniţial acestor firme, prin dorinţa de a obţine cele mai bune servicii. Între modificările făcute, în loc de vehicule de transport cu euro 6 – cum era iniţial, condiţia a fost modificată astfel încât să cuprindă toate vehiculele ce pot fi înmatriculate în România iar gradul de calificare al personalului a fost de asemenea scăzut. Cu toate acestea, o nouă licitaţie a eşuat, iar atât vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Ilie Iova, cât şi directorul Victor Naidan, au ridicat din umeri cu privire la cauze. Se mai pune şi problema redevenţei  considerată prea mare în comparaţie cu tarifele practicate, dar scăderea acesteia ar impune fixarea unor taxe suplimentare, ceea ce nu rezolvă problema – a explicat Victor Naidan.
În scurtă vreme se va organiza o nouă licitaţie -au promis conducătorii judeţului, deşi nu s-au pronunţat cu privire la atractivitatea noilor caiete de sarcini.(Daniela Tudor)

Cele mai citite

Related Articles