[FOTO] Festivalul Internaţional de Teatru “Scena ca o stradă” a debutat la Reşiţa

Reşiţa cunoaşte de astăzi magia teatrului cu a doua ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru “Scena ca o stradă”, care a debutat în această după amiază cu reprezentaţia instituţiei organizatoare, Teatrul de Vest Reşiţa intitulată “Durata medie de viaţă a maşinilor de spălat”, o tragi-comedie care a adus lacrima în ochi, înaintea zâmbetului de pe buze, un spectacol cu implicaţii profunde în banalitatea vieţii de zi cu zi, dedicată consumerismului, visurilor deşarte şi debusolării tipice epocii actuale. Cea de-a doua reprezentaţie s-a intitulat “Noaptea asasinilor” şi a fost prezentată de compania de teatru Followspot din Craiova, un scenariu  tratat în gamă modernă, dinamic şi cu mesaj .

În deschidere, directorul artistic Dan Mirea a mulţumit celor care l-au ajutat să facă posibil acest eveniment: Consiliul Judeţean Caraş-Severin si primăria Reşiţa, sponsorilor, mass media, dar mai ales spectatorilor care timp de 11 zile se vor bucura, vor suferi şi vor trăi viaţa personajelor din cele 22 spectacole ce vor avea loc pe scena teatrului.

Spectacolele se vor desfăşura până joi 25 februarie, în fiecare seară scena Teatrului de Vest din Reşiţa urmând a fi animată de prezenţa scenică a invitaţilor. Reprezentaţiile vor începe de la ora 18.00 şi 20.30.

Astăzi, marţi 16 februarie, de la ora 18 este programat spectacolul “Prietenul din Franţa” de Nicolae Kiriţescu prezentat de teatrul “Ariel” din Râmnicu Vâlcea, iar de la ora 20.30, “După noi, Apocalipsa” cu trupa teatrului “Fani Tardint”din Galaţi.

Vă reamintim că, prima ediţie a fost organizată ca o formă de respect pentru actul cultural, organizatorii promiţând atunci un al doilea ciclu de manifestări. Pe scena teatrului reşiţean au urcat anul trecut 12 companii de teatru cu 11 spectacole în care au jucat peste 380 de actori, asta fără a-i mai aminti pe regizori, scenarişti, cu toţii reprezentanţi ai genului dramatic.

 

Daniela Tudor

De același autor

Related Articles