Medicii de familie din Caraş-Severin au din nou probleme cu sistemul SIUI. De aproximativ o săptămână cadrele medicale sunt nevoite să stea peste program pentru a rezolva reţetele şi adeverinţele eliberate. Zilnic programul informatic nu a funcţionat preţ de câteva ore, a declarat preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie din Caraş-Severin, Maria Preda. La fel s-a întâmplat şi astăzi între orele 10.00-11.00 programul s-a blocat din nou.

Deşi au anunţat Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, problema nu a fost rezolvată. Medicii de familie din Caraş-Severin cer schimbarea programului SIUI, deoarece s-au săturat ca acesta să nu funcţioneze, a declarat revoltat medicul Maria Preda.

În această perioadă, medicii nu au putut verifica nici măcar dacă un pacient este asigurat sau nu, nici măcar pe site-ul CNAS. Pacienţii care aveau nevoie de reţete compensate nu le-au putut primi. Există însă posibilitatea ca medicii să ofere reţete offline, urmând ca apoi să le încarce în sistem în termen de 72 de ore. Aşa cum era de asteptat la cabinetele medicilor de familie s-au format cozi. Medicii acuză faptul că sistemul informatic al cardurilor nu funcţionează foarte bine, în ciuda banilor investiţi. Aceştia au cerut un audit la Casa Naţională de Sănătate, audit care nu s-a realizat nici până acum.

Daiana Roşca