Robu nu renunţă la proteste dacă nu primeşte finanţare pentru centura Timișoarei

Primarul municipiului Timişoara, Nicolae Robu este decis să organizeze un miting de protest, dacă centura de sud nu va fi inclusă la finanţare de către guvern în acest an.

‘Deocamdată, am tot respectul pentru premierul Cioloş. În ceea ce priveşte tratarea Timişoarei, pentru mine dezamăgirea este profundă. Mai aştept o săptămână şi dacă nu voi avea niciun angajament (din partea Ministerului Transporturilor, n.r.) voi începe ofensiva. (…). Sunt ferm hotărât să organizez un miting, pentru mine contează Timişoara şi timişorenii şi nu cine este la guvernare’, a declarat Nicolae Robu.

El a punctat faptul că dintr-o listă de priorităţi pentru municipiu, a selectat trei obiective majore pe care le-a solicitat de la Cabinetul Cioloş spre finanţare, respectiv realizarea centurii de sud a Timişoarei, construirea unui nou stadion cu 42.000 de locuri şi a unei săli polivalente de 15.000 de locuri, deoarece municipalitatea nu le poate realiza doar din bugetul propriu.

Edilul a primit răspuns favorabil de la Compania Naţională de Investiţii pentru prinderea în portofoliul de investiţii pe 2016 a celor două obiective sportive, dar nu şi pentru centură.

‘Am aşteptat să primesc un răspuns şi de la Ministerul Transporturilor, dar nu am primit, deşi a trecut mult de atunci. Aflăm că în acest an vor fi finanţate centuri la Rădăuţi, Buşteni, Comarnic, Caracal, Carei, Tecuci, Bârlad şi o mulţime de alte localităţi, dar la Timişoara, nu. Ce specialişti pot fi acei indivizi din Ministerul Transporturilor care nu pot înţelege că niciunde nu poate fi mai stringentă centura de ocolire decât la Timişoara? Aceştia sunt indivizi care (…) îl dezinformează pe ministru. Nu ministrul trebuie să cunoască aceste lucruri. Sunt convins că dacă ministrul ar fi corect informat, nu ar putea să omită centura Timişoarei de pe lista de obiective pentru finanţare pe 2016’, a detaliat Nicolae Robu. AGERPRES

Cele mai citite

Related Articles