[FOTO- AUDIO] Șansă la viață: A fost donat un defibrilator în memoria jurnalistului Harald Zimmerman

A trecut un an de când jurnalistul Harald Zimmerman a murit pe pârtia de schi de la Văliug. 

Bărbatul era din Timişoara și i s-a făcut rău la baza teleschiului. Acesta a suferit un infarct și ulterior în ciuda eforturilor depuse de turiști și medici, Zimmerman a decedat. Până să ajungă ambulanța, acesta a fost resuscitat de trei doctori care se aflau întâmplător pe pârtie și care erau în timpul liber, însă nicio clipă nu au stat de gânduri în încercarea de a salva viața unui om. Timișoreanul a fost transportat apoi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa, fiind conectat la aparate, dar starea lui s-a înrăutăţit și a decedat.

În semn de recunoștință față de cel ce a fost Harald Zimmerman, un om cu suflet mare, astăzi la Văliug s-a ținut un moment de reculegere. Clubul Rotary Timișoara a donat un defibrilator, care va fi de ajutor în cazul în care se vor mai întâmpla astfel de nenorociri. Zimmerman a fost resuscitat manual, iar existența unui asemenea aparat probabil i-ar fi putut salva viața, a precizat președintele Clubului Rotary Timișoara, Lia Lucia Epure. Defibrilatorul a fost înmânat Salvamontului, cu mențiunea pentru pârtia Văliug.

 

Harald Zimmerman a fost unul din reporterii primei publicații înființate după Revoluție, ziarul „Timișoara” și membru al Societății Timișoara.

Cele mai citite

Related Articles