Avocații lui Frunzăverde vor ataca decizia Tribunalului Caraș-Severin

270

Tribunalului Caraș-Severin a condamnat în primă instanță pe inculpații Sorin Frunzăverde şi Ionesie Ghiorghioni la pedepse cu închisoarea. În cazul preşedintelui Consiliului Judeţean, judecătorul a decis doi ani de închisoare cu suspendare şi încetarea de drept a măsurii preventive a controlului judiciar.

Avocaţii lui Frunzăverde sunt nemulţumiţi de această hotărâre şi o vor ataca la Curtea de Apel Timişoara. Ei susţin că un demers exclusiv politic a fost transformat în mod artificial într-o infracţiune de folosire a influenţei în scopul de obţinere de foloase necuvenite. Apărătorii se întreabă ce folos putea obţine Sorin Frunzăverde pentru el, care ocupa  funcţii eligibile, atât în fruntea Consiliului Judeţean, cât şi în cea de vicepreşedinte PNL. Apărătorii consideră că Frunzăverde a făcut demersuri care se înscriu în legea fundamentală şi în legea partidelor politice.

Avocatul Gheorghe Onea:

Şi Ionesie Ghiorghioni va ataca cu apel hotărârea Tribunalului Caraş-Severin. El a fost condamnat de prima instanţă la 3 ani şi 4 luni de închisoare cu executare şi menţinerea măsurii preventive a controlului judiciar. Apărătorul său, Cosmin Bolosin consideră hotărârea ca una nelegală şi netemeinică. Nelegală pentru că nu se încadrează în cuantumul pedepselor prevăzute de lege şi netemeinică pentru pedepsele aplicate clientului său, dar şi pentru modul incorect de individualizare a pedepsei. Avocatul crede că în cazul lui Ionesie Ghiorghioni instanţa a dat sentinţa pentru că a avut o infracţiune în plus (într-un alt dosar a primit 7 ani cu executare) şi dacă se contopesc pedepsele primeşte un spor de 1/3 la pedeapsă.

Avocat Cosmin Bolosin:

(Daniel Babun)