CNADNR a reziliat contractul pentru autostrada surpată Cunţa-Sălişte

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) a reziliat contractul pentru construirea Lotului 3, Cunţa-Sălişte, al Autostrăzii Orăştie-Sibiu, după ce mai multe expertize au arătat că atât lucrările cât şi materialele folosite nu respectă criteriile de calitate din caietul de sarcini.

Ministrul transporturilor, Dan Costescu, a precizat că licitaţia pentru reconstruirea tronsonului demolat în septembrie 2015 se va face printr-o procedură accelerată.

Dan CostescuSe vor demara, în cadrul planului de măsuri pe care l-am solicitaţ o cerere de ofertă pentru selectarea unui nou constructor, care să remedieze deficienţele din zona demolată pe 200 de metri şi suplimentar din cei 300 de metri în plus pe care au apărut fisuri pe drum. Termenul pentru aceste lucrări, în cazul în care nu apare nicio contestaţie, este augusţ asta înseamnă că la începutul lui septembrie, practic, se va putea relua traficul pe autostradă„, a spus Dan Costescu.

Ministrul transporturilor a mai menţionat că refacerea tronsonului de autostradă demolat va fi suportată din garanţia de 60 de milioane de lei depusă de firma italiană care a executat iniţial lucrările.

De altfel, compania respectivă a fost inclusă pe o listă neagră şi, potrivit legii, aceasta nu mai poate primi contracte în România timp de doi ani.

Sursa: romania-actualitati.ro

De același autor

Related Articles