15 mai: Ziua Internaţională a Familiei, o zi care recunoaşte importanţa familiei şi a momentelor petrecute cu cei dragi

În fiecare an, în data de 15 Mai este sărbătorită Ziua internationala a Familiei. In acest an data de 15 Mai este chiar intr-o zi de Duminică aşa că… avem un motiv în plus pentru a ne petrece timpul cu familia noastră.

Ziua internaţională a familiei se celebrează în această zi încă din anul 1993, atunci când Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a hotărât acest lucru. Familia este foarte importantă pentru toate societăţile de pe glob astfel că merită să aibă o zi consacrată. Aceasta este nucleul societăţii şi principala instituţie de socializare a copiilor.

Familia este de obicei unul dintre cele mai bune lucruri din viaţa oamenilor astfel că această zi dedicată ei ar trebui să fie deosebită pentru oricare dintre noi.

Ziua Internaţională a Familiei, sărbătorită astăzi, la Arad

Cetatea Voluntarilor din Arad organizează împreună cu Asociaţia Oaza, astăzi, la prânz, prima ediţie a Zilei Internaţionale a Familiei. Evenimentul se va desfăşura în aer liber, la un picnic, urmat de  diferite activităţi în care copiii vor desena şi vor cânta. Spre final, atât părinţii cât şi copiii vor avea parte de o piesă de teatru susţinută de cei de la Teatrul Piticot. Timp de două ore,  cei aproximativ 200 de participanţi vor avea parte de clipe frumoase alături de părinţi. ,,Vom pregăti o masă caldă, cu gogoşi calde, încercăm să promovăm cât mai mult valorile şi principiile sănătoase ale unei familii’’- a declarat pentru Radio Reşiţa, preşedintele asociaţiei, AnaMaria Nyeki. Organizatorii speră ca vremea să le permită să-şi desfăşoare activităţile în aer liber. Ziua de 15 mai a devenit în mod oficial Ziua Internaţională a Familiei şi a fost sărbătorită în întreaga lume pentru prima dată în anul 1993.

Andreea Lupşa

De același autor

Related Articles