Se poartă transferurile ilegale chiar şi la liceu

eleviÎn urma repartizării computerizate, sute de elevi din mai multe judeţe ale ţării au fost transferaţi la licee la care ultima medie de admitere în 2015 a fost cu mult mai mare faţă de media pe care au obţinut-o ei la examenul de evaluare naţională şi pe parcursul gimnaziului.
Situaţia a fost depistată iniţial în judeţul Suceava, unde aproximativ 400 de elevi au fost transferaţi imediat după încheierea repartizării computerizate. Oficialii din învăţământ au demarat imediat o anchetă în acest caz şi au anunţat controale la sânge în unităţile de învăţământ liceal din întreaga ţară.
Judeţul Caraş-Severin nu este însă vizat de aceste controale deoarece – spune inspectorul general şcolar, Nicolae Grindeanu- au fost doar 10 cazuri care au respectat strict metodologia de transfer , respectiv au aexistat fraţi gemeni repartizaţi la licee diferite sau cazuri medicale deosebite.
Următoarele judeţe care vor fi verificate sunt Prahova, Bihor si Braila – a anunţat Ministerul Educaţiei. (Daniela Tudor)

Cele mai citite

Related Articles