14 persoane suspecte de rujeolă în Caraş-Severin. 5 cazuri confirmate, majoritatea adulţi!

Au apărut primele cazuri de rujeolă, din acest an, în Caraş-Severin. Este vorba despre 14 persoane cu suspiciuni de rujeolă, de acestă dată, majoritatea adulţi. Dintre acestea, 5 cazuri au rujeolă fiind confirmate cu analize de laborator.

Primele cazuri de rujeolă, din acest an au apărut mai intai în mediul rural în satele din vecinatatea judeţului Mehedinţi. Specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică din Caraş-Severin susţin că virusul rujeolic de acolo ar veni. Cazuri cu rujeolă au fost identificate în Valea Bolvaşniţei, Bogâltin, Cornereva, Topleţ, Globurău, Mehadia, Reşiţa şi Zlatna. Autorităţile medicale sunt în alertă pentru a preveni instalarea focarelor de rujeolă şi îndeamnă populaţia să se imunizeze pentru că în stocul Direcţiei de Sănătate Publică din Caraş-Severin este suficient vaccin.

De această dată cei identificaţi cu rujeolă sunt adulţi cu vârsta cuprinsă între 20 şi 35 de ani şi nu copii, aşa cum eram obişnuinţi în trecut. Unii dintre ei au fost vaccinaţi, dar în urmă cu 15 ani susţine purtătorul de cuvând al Direcţiei de Sănătate Publică din Caraş-Severin, Daniel Botgros.

În ultima săptămână au fost raportate 94 de cazuri noi de rujeolă, astfel că numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 17.846, dintre care 64 de decese, a anunţat Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile. România se află pe locul zece în clasamentul ţărilor cu cea mai mare rată de incidenţă a rujeolei, potrivit datelor publicate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Aceasta în condiţiile în care rata de imunizare cu prima doză de vaccin împotriva rujeolei a scăzut de la 95% în 2010, la 90% în 2018.

1 COMENTARIU

Comments are closed.

De același autor

Related Articles