Trăieşte-ţi viaţa fără droguri

sorin andritoi antidrogJPGPentru a marca ziua de luptă împotriva traficului de droguri, coordonatorul centrului de specialitate din Caraş-Severin, Sorin Andriţoi a invitat astăzi la o reuniune principalii colaboratori , reprezentanţi ai  Direcţiei de sănătate publică , ai Poliţiei, Jandarmeriei, Crucii Roşii,  universităţii, ai unor organizaţii neguvernamentale, pentru că această luptă nu poate fi dusă de o singură instituţie- după cum afirma  Sorin Andriţoi. Judeţul Caraş-Severin este un judeţ de tranzit în special , dar nu lipsesc nici consumatorii, iar îngrijorătoare este scăderea vârstei acestora până spre 12-13 ani. Pe lângă discutarea fenomenului în sine, s-a vorbit astăzi şi despre proiectele ce urmează a fi iniţiate, între care un festival de teatru pentru liceeni , un centru pentru recuperarea dependenţilor cu echipă terapeutică şi cursuri postuniversitare pentru formarea de evaluatori şi consilieri în domeniu. Prevenţia este foarte importantă – s-a mai subliniat la această reuniune , deoarece românii au mentalitatea de a nega fenomenul în loc să ceară ajutor specializat atât în calitate de consummator, cât şi în calitate de părinte.
La finalul întâlnirii de astăzi, coordonatorul centrului, Sorin Andriţoi a înmânat şi diplome de recunoaştere a calităţii de partener în acest domeniu, reprezentanţilor instituţiilor prezente .

Tot pentru a marca ziua de luptă antidrog, în Parcul Tricolorului din Reşiţa  a avut loc o acţiune în care  voluntari antidrog împreună cu specialiştii  centrului au  oferi informaţii cu privire la riscurile asociate consumului de substanţe ilegale, precum şi despre activităţiile şi serviciile oferite.    În cadrul punctului de informare s-a organizat şi un panou pentru ca  populaţia prezentă în parc să poată transmite mesaje antidrog sau opinia faţă de situaţia drogurilor. (Daniela Tudor)

inmanare diploma antidrog

Cele mai citite

Related Articles