12 cetăţeni irakieni și sirieni depistaţi în timp ce intenţionau să intre ilegal în România!

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa, jud. Caraş-Severin, au depistat la frontiera cu Serbia 12 cetăţeni din Irak și Siria care intenţionau să intre ilegal în România.

În data de 07.05.2017, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa au desfășurat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă.

Astfel, poliţiştii de frontieră au depistat 12 cetățeni străini constituiți în trei grupuri, în apropierea localităţilor de frontieră Mercina și Grădinari, județul Caraș-Severin, care nu îşi justificau prezenţa în zonă, aceştia fiind preluaţi şi transportaţi la sediul instituţiei, pentru cercetări.

În cadrul verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză, zece adulți și doi copii, sunt cetăţeni irakieni și sirieni, adulţii având vârste cuprinse între 20 şi 60 de ani, iar copiii având vârste de 3 respectiv 4 ani. Persoanele în cauză au declarat că au trecut ilegal frontiera din Serbia cu intenția de a ajunge în țări din vestul Europei.
În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale care se impun.

Totodată, au fost anunţate autorităţile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie.

Cele mai citite

Related Articles