10 produse montane atestate de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale în Caraş-Severin

Un nou produs montan ce poartă marca de Caraş-Severin a fost introdus recent în Registrul național al produselor montane.

Dacă în octombrie 2018, mierea de Cornea a obținut dreptul de utilizare a mențiunii de calitate facultativă produs montan, de la sfârşitul lunii ianuarie 2019 şi cea de Berzasca se află în lista produselor cu această clasă.

Astfel, noul produs este cel de-al zecelea înregistrat în Caraş-Severin pe lângă mierea de Cornea şi Mehadia şi sucurile naturale din fructe şi telemeaua de Cornereva şi cel de-al 69-lea din registrul naţional al produselor de profil, a precizat pentru Radio Reşiţa Liviu Munteanu – purtătorul de cuvânt al Direcţiei judeţene pentru Agricultură.

Amintim că, în Caraş-Severin lista completă a produselor montane se compune din: mierea de Berzasca, Cornea şi Mehadia, sucurile naturale de mere, pere, sfeclă roşie şi mere cu pere din satele Pogara de Sus şi Prislop, aparţinătoare comunei Cornereva şi brânza telemea din satul Obliţa tot din Cornereva. (Hardy Cvoica)