Duminica se înregistrează cele mai multe apeluri 112

apelare 112Poliţiştii din Caraş-Severin au amendat în acest an peste 500 de persoane pentru că au apelat abuziv telefonul de urgenţă 112. Numărul apelurilor false a crescut cu 7% faţă de perioada similară a anului trecut. Amenda minimă a fost de 500 de lei, dar au fost şi situaţii în care au fost aplicate amenzi în cuantum de o mie de lei. Cele mai multe sancţiuni pentru apeluri neconfirmate au fost aplicate în Reşiţa, Caransebeş, Bocşa şi Moldova Nouă, iar în mediul rural în Băuţar, Forotic, Berzovia şi Bozovici.

Poliţiştii cărăşeni au cel mai mult de lucru în zilele de duminică. Cel puţin aşa arată statisticile Centrului Operaţional din Inspectoratul Judeţean de Poliţie. Şeful structurii, comisar şef Dinu Nicorici spune că duminica după-amiază sunt cele mai multe reclamaţii făcute prin numărul de urgenţă 112. „Aproape jumătate dintre apeluri au fost efectuate pe timpul schimbului doi. Majoritatea apelanţilor sesizează scandaluri (30%), agresiuni (11%), loviri, furturi şi accidente. Intervalele orare critice sunt duminica între orele 15-16 (2,51 apeluri/oră), sâmbăta între orele 22-23 (2,36 apeluri/oră) şi vinerea între orele 20-21 (în medie 2,26 apeluri/oră)”, afirmă Dinu Nicorici.

„Este nevoie de asistenţa IMEDIATĂ a Poliţiei, Pompierilor, Jandarmilor sau a Salvării pentru a salva viaţa, proprietatea sau mediul?”  Daca răspunsul este DA, atunci se formează 112 şi se comunică operatorului Centrului de preluare a apelurilor de urgenţă ceea ce s-a întâmplat sau urmează să se întâmple.

Anunţaţi atunci când o persoană suspectă merge din uşă în uşă, atunci când intra persoane străine pe proprietatea dvs. sau a vecinilor dvs., când o persoană se furişează pe lângă casă sau forţează intrarea unei case sau a unei maşini.

Anunţaţi o agresiune la adresa dvs. sau a altcuiva. De exemplu, tocmai vi s-a smuls poşeta şi descrierea suspectului şi a maşinii poate ajuta politia să-şi formeze o imagine asupra suspectului.

Sunaţi imediat la 112 dacă observaţi că cineva pătrunde în interiorul casei vecinilor dvs. pe fereastră, ştiind că vecinii sunt plecaţi în vacanţă. Aceasta este o situaţie de urgenţă deoarece este necesară intervenţia imediată a poliţiei pentru a apăra proprietatea şi a descoperi infractorul.

Sunteţi martor la un accident rutier şi un pasager din autovehicul este blocat în interior. Aceasta este o situaţie de urgenţă care trebuie anunţată imediat, spun autorităţile.

Cele mai citite

Related Articles