Festivalul pompierilor la Brebu Nou

balul-pompierilor-2

Echipa de pompieri voluntari din comuna Brebu Nou a găsit o metodă inedită de a atrage noi membri prin organizarea celei de-a doua ediţii a Festivalului Pompierilor, manifestare care este, în fapt, o reluare a unei tradiţii mai vechi, abandonată, cu timpul, pe măsură ce etnicii germani au părăsit localitatea de la poalele Munţilor Semenic. Festivalul pompierilor de la Brebu Nou , care va avea loc sâmbătă, 9 august va aduna laolaltă voluntarii din satele învecinate, dar şi pe cei care, înainte de a părăsi România, au facut parte din echipajul de pompieri.

Bărbaţii îşi vor lua uniformele de pompieri, iar femeile pe cele tradiţionale de la Brebu Nou şi Gărâna şi vor petrece noaptea de sâmbătă spre duminică, până în zori.

Încercăm să păstrăm tradiţia acestor locuri şi să atragem, an de an, cât mai mulţi turişti, români şi străini. În plus, în acest fel încercăm să atragem şi cât mai mulţi pompieri voluntari, să fim în stare să ne protejăm pe noi şi aceste frumoase locuri, să învăţăm să luptăm cu focul, pentru că cei de la Reşiţa ajung greu la noi. Tradiţia a început la noi în comună prin anii 1900, dar pe măsură ce nemţii au plecat, s-a pierdut acest obicei, de a organiza baluri şi instructaje”, a declarat, Iosif Gabriel Bordea – primarul comunei Brebu Nou.

Pe lângă cei şase pompieri voluntari, formaţiunea de la Brebu Nou dispune şi de două autospeciale şi o maşină de pompe.

(Hardy Cvoica)

Cele mai citite

Related Articles