Bariere noi la trecerile la nivel cu o cale ferată

bariere CFRŞapte treceri la nivel cu o cale ferată din Caraş-Severin vor fi asigurate cu bariere automate printr-un proiect al CFR. Lucrările de modernizare a trecerilor la nivel din judeţul Caraş-Severin, fac parte dintr-un proiect mai amplu care vizează practic modernizarea a 112 treceri la nivel cu o cale ferată care nu au bariere, din întreaga reţea feroviară.

În judeţul Caraş-Severin se vor desfăşura lucrări de modernizare la şapte treceri la nivel amplasate în apropierea staţiilor Mehadia, Lugoj, Zăgujeni, Topleţ şi Vulcan, precum şi două treceri la nivel situate între staţiile Caransebeş – Cornuţel şi Valea Timişului – Balta Sărată.

Aceste lucrări vizează montarea instalaţiilor de bariere automate la toate cele şapte treceri la nivel cu o cale ferată, care în prezent sunt semnalizate fie cu indicator rutier “Crucea Sfântului Andrei”, fie cu doar cu semnalizare automată dar fără bariere.

În ceea ce priveşte disponibilizarea personalului CFR nu se pune problema deoarece proiectul de montare a instalaţiilor de bariere automate nu va înlocui instalaţiile de bariere manuale care sunt acţionate cu personal feroviar, astfel că nu este necesară nici disponibilizarea angajaţilor şi nici mutarea lor în alte puncte de lucru.

Poriectul care vizează modernizarea care vizează modernizarea celor 112 treceri la nivel cu o cale ferată, unde sunt incluse şi trecerile la nivel din judeţul caraş-Severin, este finanţat cu fonduri de la bugetul de stat şi de la Comisia Europeană, prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

Valoarea totală a acestui program este de aproximativ 1,8 milioane de lei, iar scopul principal al acestui program de modernizare şi de îmbunătăţire a traficului feroviar la trecerile la nivel cu calea ferată, este practic reducerea numărului de accidente care se întâmplă din cauza nerespectării semnalelor de avertizare astfel obligând şoferii să oprească la bariere. De asemenea se poate vorbi şi despre o îmbunătăţire a siguraneţi circulaţiei pe calea ferată, a precizat pentru Radio România Reşiţa, purtătorul de cuvânt al CFR, Oana Brânzan.

Purtătorul de cuvânt al CFR SA, Oana Brânzan:

Sursa foto: remtechnology.eu

Cele mai citite

Related Articles