La Reşiţa, viteza melcului e tot de un metru pe oră

cladiri vechi

Somaţia emisă de mai bine de o lună de Administraţia locală proprietarilor clădirilor istorice şi a celor situate pe străzile principale din municipiul Reşiţa a rămas până astăzi fără ecou. Margareta Opriş, arhitectul şef al municipiului de pe Bârzava a precizat la jumătatea lunii trecute pentru Radio România Reşiţa că, până la sfârşitul lunii martie, proprietarii acestor clădiri trebuie să efectueze lucrările de refacere a faţadelor, în caz contrar acestora le vor fi aplicate amenzi de până la 2500 de lei. Altă măsură rămasă însă neaplicată până în prezent.

Din cele peste 60 de clădiri istorice, aflate la aliniamentul străzilor principale, doar două au fost recent modernizate, Palatul Cultural şi Vila Koch, iar zilele acestea unul dintre complexele de locuinţe de pe strada Traian Lalescu, construite la jumătatea secolul a XIX-lea este în curs de reabilitare.

Amintim că, majoritatea clădirilor vechi din Reşiţa figurează în evidenţa Direcţiei de Urbanism şi Amenajare a Teritoriului, pe lista monumentelor istorice. Dintre acestea 15 sunt în proprietatea statului român, restul fiind deţinute de proprietari privaţi sau neidentificaţi.

… şi dacă tot veni vorba de viteza melcului, cercetătorii britanici au ajuns la concluzia că acesta parcurge aproximativ 1 metru într-o oră. În plus, aceştia au precizat că melcii au o metodă inedită de a economisi energie. Se urcă unii pe cochiliile celorlaţi, după care fac schimb…

Sursa foto: Radio România Reşiţa

(Hardy Cvoica)

Cele mai citite

Related Articles