Ascultă Radio România Reșița Live

Rețeta dulce de bucătărie: Ștrudel de vișine

În fiecare zi de joi, poposim în lumea mirifică, plină de culoare și de gusturi a dulciurilor. Deoarece s-au copt vișinele vă propun pe lângă mâncatul lor ca atare să preparăm și un ștrudel. Vișinele sunt pline de vitamine și revigorante, iar preparate sub formă de ștrudel sunt de-a dreptul delicioase.
Pentru aluat ne trebuie:
– 200 de gr de făină
– 65 de gr de unt
– 15 mililitri de ulei
– sare
Pentru umplutură folosim:
– un kg de vișine
– 100 de gr de zahăr
– 60 de gr de pesmet
– vanilie și scorțișoară
– 25 de gr de zahăr pudră.
Din făina cernută, unt, apă și sare preparăm un aluat ca de pâine. Se frământă bine după care îl lăsăm să se odihnească jumătate de ceas. După aceea, presărăm făină pe blatul de lucru și întindem o foaie subțire cât să încapă într-o tavă. Lăsăm zece minute să se usuce după care punem ulei în palmă și mângâiem foaia de aluat.
Ne apucăm să preparăm umplutura, Scoatem sâmburii de la vișine. Acestea se scurg de zeamă și se pun într-un castron. Adăugăm zahărul, pesmetul, vanilia și pudra de scorțișoară. Amestcăm ingredientele pentru a se combina bine. Această compoziție se așează pe jumătatea foii. Marginile foii se îndoaie spre interior ca să nu curgă umplutura și apoi se rulează. Ștrudelul se unge cu ulei și se coace într-o tavă la foc moderat. După ce s-a rumenit se scoate din cuptor și se lasă la răcit acoperit cu un șervet uscat. După răcire îl porționăm și-l pudrăm cu zahăr.

Rețeta dulce de bucătărie: Ștrudel de vișine

Articol editat de Radio Resita, 6 iulie 2023, 07:00

Prăjiturile se consumă cu responsabilitate. Doar ne-ndulcim,…. nu ne săturăm, să nu facem diabet sau…. să ne îngrășăm. La bună reauzire. 

(Daniel Babun)

Etichete:
Prânzul de duminică în familie – Rețetă tradițională cu ciorbă, carne și desert
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 29 iunie 2025, 08:00

Prânzul de duminică în familie – Rețetă tradițională cu ciorbă, carne și desert

A sta la masă cu familia duminica și a lua împreună prânzul este o mică sărbătoare, un moment de consolidare a relațiilor, în compania unei...

Prânzul de duminică în familie – Rețetă tradițională cu ciorbă, carne și desert
Spaghetti Frittata
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 28 iunie 2025, 07:00

Spaghetti Frittata

Sâmbăta este ziua perfectă pentru a găti ceva sănătos, echilibrat și plin de vitamine, iar astăzi vă propunem o rețetă simplă și...

Spaghetti Frittata
Pește umplut cu crabi și cremă de lămâie
Ocolul lumii în 365 de gusturi vineri, 27 iunie 2025, 07:00

Pește umplut cu crabi și cremă de lămâie

Bine v-am găsit pe frecvențele Radio Reșița! În fiecare zi de vineri vă propun o rețetă delicioasă și sănătoasă, în care peștele –...

Pește umplut cu crabi și cremă de lămâie
Flan parizian de ciocolată 
Ocolul lumii în 365 de gusturi joi, 26 iunie 2025, 07:00

Flan parizian de ciocolată 

Bine v-am găsit pe frecvențele Radio Reșița! În fiecare zi de joi pătrundem în lumea dulce a deserturilor rafinate, iar astăzi vă propunem...

Flan parizian de ciocolată 
Ocolul lumii în 365 de gusturi miercuri, 25 iunie 2025, 07:00

Plăcintă cu legume și feta – Rețetă din bucătăria Orientului Mijlociu

Bine v-am găsit pe frecvențele Radio Reșița! Miercurea este dedicată fastuoaselor și aromatelor preparate din bucătăria Orientului...

Plăcintă cu legume și feta – Rețetă din bucătăria Orientului Mijlociu
Ocolul lumii în 365 de gusturi marți, 24 iunie 2025, 07:07

Carne de porc mărunțită cu orez picant – Rețetă din bucătăria americană

Marțea este dedicată rețetelor din America de Nord, Centrală, de Sud și din zona Caraibelor, unde gastronomia este o explozie de arome,...

Carne de porc mărunțită cu orez picant – Rețetă din bucătăria americană
Ocolul lumii în 365 de gusturi luni, 23 iunie 2025, 07:00

Friptură de vițel cu legume sotate – Rețetă europeană savuroasă

Poftă bună și bucură-te de savoarea autentică a Alpilor francezi! Această friptură de vițel cu legume sotate este alegerea...

Friptură de vițel cu legume sotate – Rețetă europeană savuroasă
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 22 iunie 2025, 07:55

Prânzul de duminică: supă cu dovlecei, pulpe de pui cu sirop de arțar și budincă de orez cu aromă de trandafir

Duminica este despre tihnă, familie și bucuria de a savura împreună o masă delicioasă. Ne-am gândit să vă oferim o idee completă de meniu...

Prânzul de duminică: supă cu dovlecei, pulpe de pui cu sirop de arțar și budincă de orez cu aromă de trandafir