Cine e pe primul loc? Tinerii rossoneri au câştigat finala Campionatului Naţional U19!

CSM Reşiţa a încheiat în forţă Campionatul Naţional U19! În ultimul act al competiţiei, pe terenul Centrului Naţional de Fotbal din Buftea, tinerii rossoneri s-au impus cu 3-0 în faţa formaţiei ACS Kinder Constanţa. Mario Chiratc a deschis scorul în minutul 18, Gabriel Gomboş a majorat diferenţa în minutul 30, iar Abel Ursu a închis tabela după pauză, în minutul 49. Un trofeu pe deplin meritat, a spus după finală antrenorul Leontin Doană:

“Felicit băieții mei pentru întreg parcursul din acest an competițional. Referitor la jocul de astăzi, a fost doar o singură echipă pe teren. Băieții mei au respectat încă o dată toate indicațiile, am vizionat adversarul, și-au respectat sarcinile tehnico-tactice și pe această cale vreau să-i fericit. N-am dat nicio șansă adversarului, nu știu dacă a avut vreo ocazie. Noi am jucat exact ce a trebuit și am ieșit campionii României. Un succes cu atât mai frumos cu cât tinerii rosoneri sunt mai mici ca vârstă decât grupa la care se joacă. Jucătorii mei sunt născuți în 2005, 2006, 2007 şi 2008. În schimb adversarii cu care am jucat până acuma sunt năsuţi 2004-2005. Deci jucătorii mei sunt mai mici cu doi, trei şi chiar patru ani.

Știu ce fotbalişti am, știu ce antrenez, doar atât le-am cerut: în afara terenului să fie responsabili. În rest, referitor la antrenamente, s-a lucrat bine și, ca dovadă, am devenit campionii naționali ai României. Eu, la fiecare declarație pe care am dat-o, am spus că au valoare și merită să fie promovaţi, să joace la un nivel mai sus; treptat, nu toţi deodată, dar cinci-șase merită să fie într-un nucleu la echipa mare.”

Echipa de start CSMR U19: Paul Mereu, Gabriel Gomboş, Denis Gurin, David Dancea, Patrick Canea, Mario Chiratc, Mario Ivaşcu, Ianis Doană, Alexandru Negru, Abel Ursu, Robert Mihaly.

Medaliile de aur ajung astfel la Reşiţa, după un parcurs de excepţie al elevilor lui Leontin Doană. Speranţele din Valea Domanului au încheiat cu victorii pe linie grupele din sezonul regulat şi din playoff – şi şi-au confirmat apoi valoarea în tururile eliminatorii. A fost 3-0 cu Academia de Fotbal Gică Popescu, 6-5 (d.p.) cu LPS Bihorul Oradea, 4-1 contra echipei ACS Târgu Mureş 1898 şi 3-0 în duelul pentru aur cu ACS Kinder Constanţa.

De remarcat că tinerii rossoneri au avut sezonul acesta un parcurs foarte bun şi în Cupa României – Național U19. CSM Reşiţa a avansat până în semifinale, unde a fost eliminată de AFC Chindia Târgoviște.

Cele mai citite

Related Articles