Guvernul a adoptat Ordonanța de Urgență privind reducerea cheltuielilor publice

Guvernul a adoptat ordonanța de urgență privind reducerea cheltuielilor publice. Obiectivul noilor măsuri este menținerea controlului asupra cheltuielilor bugetare, fără a afecta salariile angajaților.

Ordonanța de urgență stabilește limite lunare de cheltuieli pentru fiecare minister în parte și reduce cu 10 procente cheltuielile pentru bunuri și servicii, cu excepția celor din domeniile educație și sănătate.

Actul normativ mai stabilește și înghețarea angajărilor la stat. Excepție fac doar cele care sunt necesare și care vor fi acceptate prin memorandumuri aprobate de Guvern, după cum a explicat ministrul de finanțe Adrian Câciu.

“Suspendarea ocupării prin concurs sau examen a posturilor vacante sau temporar vacante, cu excepția posturilor unice şi, practic, aici, prin memorandum, sectoarele vor veni în fața Guvernului dacă este necesară o derogare pentru acele sectoare unde este necesară angajarea în continuare de personal, inclusiv educație și sănătate”, susține Adrian Câciu.

El a mai spus că articolul legat de sporul privind doctoratul a fost eliminat, iar noile prevederi privind acest spor se vor regăsi în viitoarea lege a salarizării.

RRA

Cele mai citite

Related Articles