Ascultă Radio România Reșița Live

Siropul de păpădie a devenit produs montan

Produse montane sunt acele produse obţinute din materii prime care provin din zona montană şi sunt prelucrate tot acolo. Pe scurt, cea mai sănătoasă hrană. Siropul de păpădie este acum atestat de Ministerul Agriculturii și Agenția Zonelor Montane.

Siropul de păpădie a devenit produs montan

Articol editat de Gerhard Chwoika, 2 mai 2023, 14:01

Siropul de păpădie și-a făcut loc în cămara produselor montane. Sunt atestate de Ministerul Agriculturii și Agenția Zonelor Montane și îi dau cumpărătorului asigurări că sunt bio. Produsele tradiționale sunt tot mai căutate pe piața românească, pentru că sunt obținute din materii prime locale. Nu conțin aditivi alimentari și sunt prelucrate manual, după rețete din bunici.

Reţeta este foarte simplă. Florile odată culese sunt spălate foarte bine, apoi sunt puse la fiert. După ce fierbe sunt strecurate şi se adaugă zahărul. Secretul gospodinelor din Novaci este că fac siropul de păpădie direct la ceaun pentru că aşa e mai gustos. Siropul de păpădie a intrat şi în cămara produselor montane. Asta înseamnă că e garanţia că aceste produse sunt sănătoase. Florile sunt culese din zonele montane, din zone deloc poluate şi acest logo de produs montan le dă cumpărătorilor garanţia că aceste produse sunt 100% naturale.

Are şi foarte multe beneficii. Este o sursă bogată de vitamine şi antioxidanţi şi de-a lungul timpului a fost folosită în tratamentul mai multor afecţiuni. Este, aşadar, o plantă folosită atât ca aliment, cât şi ca medicament.

Sursa foto: gustoase.net

Târgul de la Cornereva, desfășurat în decor de iarnă: producători locali, oficialități și tradiții autentice
Agricultură duminică, 30 noiembrie 2025, 12:01

Târgul de la Cornereva, desfășurat în decor de iarnă: producători locali, oficialități și tradiții autentice

Sub prima ninsoare a sezonului, comuna Cornereva a găzduit încă o ediție a târgului produselor tradiționale, un eveniment devenit punct de...

Târgul de la Cornereva, desfășurat în decor de iarnă: producători locali, oficialități și tradiții autentice
Fermierii din Caraș-Severin, nevoiți să-și schimbe activitatea pentru a-și putea acoperi cheltuielile
Agricultură vineri, 28 noiembrie 2025, 19:26

Fermierii din Caraș-Severin, nevoiți să-și schimbe activitatea pentru a-și putea acoperi cheltuielile

Fermierii din Caraș-Severin se reprofilază după pierderile suferite anul acesta, cauzate de: pagube, taxe și lipsa sprijinului Fermierii și...

Fermierii din Caraș-Severin, nevoiți să-și schimbe activitatea pentru a-și putea acoperi cheltuielile
Plățile din Programul Tomata în Caraș-Severin: Cei 22 de legumicultori şi-au primit banii!
Agricultură vineri, 28 noiembrie 2025, 16:40

Plățile din Programul Tomata în Caraș-Severin: Cei 22 de legumicultori şi-au primit banii!

Direcția pentru Agricultură Județeană Caraș-Severin a demarat plata sprijinului financiar pentru fermierii înscriși în Programul Tomata,...

Plățile din Programul Tomata în Caraș-Severin: Cei 22 de legumicultori şi-au primit banii!
Târgul Produselor Tradiționale la Cornereva încheie ciclul târgurilor de toamnă din Banat
Agricultură luni, 24 noiembrie 2025, 21:34

Târgul Produselor Tradiționale la Cornereva încheie ciclul târgurilor de toamnă din Banat

Ciclul târgurilor de toamnă din Banatul de Munte se încheie anul acesta la Cornereva, unde duminică, 30 noiembrie, de praznicul Sfântului Andrei...

Târgul Produselor Tradiționale la Cornereva încheie ciclul târgurilor de toamnă din Banat
Agricultură luni, 24 noiembrie 2025, 20:53

Carnea de porc se scumpește înainte de sărbători? Producătorii din Banatul Montan explică realitatea din piață

În fiecare an, în apropierea sezonului rece și a sărbătorilor de iarnă revine același subiect: „crește prețul cărnii de porc„....

Carnea de porc se scumpește înainte de sărbători? Producătorii din Banatul Montan explică realitatea din piață
Agricultură vineri, 21 noiembrie 2025, 07:33

Legumicultorii rămân cu marfa nevândută pe câmp în 2025. Cererea pentru varză a scăzut dramatic, deși producția a fost bună

Sfârșitul sezonului legumicol 2025 aduce din nou dificultăți pentru agricultori, mulți dintre ei rămânând cu cantități mari de varză...

Legumicultorii rămân cu marfa nevândută pe câmp în 2025. Cererea pentru varză a scăzut dramatic, deși producția a fost bună
Agricultură duminică, 16 noiembrie 2025, 21:20

Banatul Montan, viitoarea destinație gastronomică a României. Primii pași spre 2028 au început la Conacul Zăgujeni

Banatul Montan se pregătește să devină, până în 2028, unul dintre cele mai importante centre ale gastronomiei tradiționale și ale...

Banatul Montan, viitoarea destinație gastronomică a României. Primii pași spre 2028 au început la Conacul Zăgujeni
Agricultură vineri, 14 noiembrie 2025, 23:11

Pomicultura din Caraș-Severin, în prag de colaps în 2025. Pomicultorii reclamă lipsa de sprijin și birocrația care i-a lăsat fără despăgubiri

Dacă anul 2024 a adus producții bogate și speranță pentru pomicultorii din Caraș-Severin, anul 2025 a venit cu dificultăți majore. În zonele...

Pomicultura din Caraș-Severin, în prag de colaps în 2025. Pomicultorii reclamă lipsa de sprijin și birocrația care i-a lăsat fără despăgubiri