[FOTO-AUDIO] Razie pe șoselele din Caraș-Severin. În vizorul polițiștilor au fost șoferii beți și drogați

Zeci de echipaje de poliție au organizat azi-noapte filtre pentru a verifica șoferii dacă au consumat droguri sau alcool. Astfel de controale au avut loc și pe arterele din Caraș-Severin și au fost constatate și nereguli.

În total, au fost testați cu privire la consumul de alcool 467 de conducători și 50 cu privire la consumul de substanțe psihoactive. Pentru neregulile constatate au fost aplicate 91 de sancțiuni contravenționale și au fost întocmite 4 dosare penale. Ca măsură complementară au fost reținute 6 permise de conducere. În Reșița a fost depistat un tânăr de 25 de ani, care a ieșit pozitiv la cannabis, iar în Oțelu Roșu a fost oprit în trafic un șofer care consumase alcool.

De la începutul anului, în Caraș-Severin au fost depistați 48 de șoferi care au consumat alcool și alți 10 aflați sub influența drogurilor.

Alături de polițiștii rutieri, la acțiunea de aseară a participat și Adelina Rus, coordonatorul Centrului de Prevenire Evaluare și Consiliere Antidrog. Aceasta a aplicat conducătorilor auto care și-au dat acordul, chestionare specifice pentru realizarea unui studiu în privința consumului de substanțe psihoactive, oferind totodată recomandări preventive cu privire la riscurile consumului de substanțe.

Acțiunile polițiștilor pentru prevenirea și combaterea evenimentelor rutiere produse pe fondul consumului de alcool și droguri vor continua, atrage atenția șeful Poliției Caraș-Severin, comisar șef Cătălin Georgescu.

Cele mai citite

Related Articles