[AUDIO] Mihai Leu, primul român campion mondial la box dar şi campion naţional de raliu susţine campania umanitară “Muzică pentru Viaţă”

Şi Mihai Leu, primul român campion mondial la box dar şi campion naţional de raliu susţine campania umanitară “Muzică pentru Viaţă”. Din păcate, fostul mare sportiv a fost diagnosticat în 2014 cu o maladie teribilă: cancer. Campionul nostru s-a refăcut, acum e bine, însă după această exprienţă preţuieşte şi mai mult viaţa. Povestea copiilor care suferă de cancer îl emoţionează foarte tare pe Mihai Leu pentru că el îi înţelege perfect:

M.L: Este un lucru extraordinar această campanie și pentru așa ceva, părerea mea este că nu există cuvinte de mulțumire, este extraordinar. Eu cred că oamenii sunt buni, dacă se ajută între ei, pentru toată lumea poate să fie mai bine și mai ales pentru cei care au probleme de sănătate. De cele mai multe ori un ajutor foarte mic poate să însemne extraordinar de mult.

D.R: Dumneavoastră ați avut o problemă medicală, ați vorbit atunci când ați avut ocazia și când ați simțit despre acest lucru. V-ați confruntat tot cu o boală oncologică, din păcate. Cum îi percepeţi pe cei mici, cei care se luptă cu o boală oncologică?

M.L: E foarte dificil așa de spus, fiindcă pentru copii mi se pare chiar ceva… Nu știu, este ceva incredibil de trist, adică copiii sunt la început de drum să-și înceapă parcursul în viață cu asemenea probleme. Mi se pare ceva incredibil de greu și de asta cred că dacă putem să ajutăm fiecare cu orice, merită orice, orice ajutor.

D.R: Avem o problemă, din păcate, la nivel național, lipsa medicamentelor. Ați constatat și dumneavoastră acest lucru în momentul în care ați fost diagnosticat?

M.L: Am avut poate așa să zic, nu știu și noroc să fiu pe mâna unor doctori foarte buni. Dar într-adevăr, este asta o mare problemă în România și probabil că încă va mai dura până vor fi toate reglementate sută % dar este important întotdeauna, așa cum faceți dumneavoastră, cum procedați acum, să încercăm să căutăm soluții.

D.R: Vă rog să-i încurajați pe micuți, pe părinți la finalul conversației noastre, pentru că știu că mesajul dumneavoastră contează și le va ajunge la suflet.

M.L: Pentru toți cred că este extrem de greu, adică și pentru cel care este afectat de boală, dar și pentru cei care sunt lângă el. Cred că suferă extraordinar de mult și de asta cred că este o situație incredibil de grea, toți cei care au legătură cu așa ceva, eu cred că suferă enorm de mult. Mă numesc Mihai Leu și susțin campania Muzică pentru Viaţă.

Cele mai citite

Related Articles