[FOTO] Marea Unire de la Alba Iulia va fi reconstituită simbolic de elevii Colegiului Naţional “Diaconovici-Tietz” din Reşiţa

În preajma zilei de 1 Decembrie-Ziua naționala a României, la Colegiul Național ”Diaconovici-Tietz” din Reșița, se va desfăşura marţi, 29 noiembrie cea de-a XVI-a ediție a proiectului „Ziua României-Ziua Țării Mele”.

Astfel, în curtea unităţii de învăţământ, începând cu ora 9.50, elevii claselor a X-a B, a XI-a A şi B și precum și a XII-a B vor reconstitui simbolic momente importante ale anului 1918, revenirea la Țara Mamă a provinciilor aflate în afara granițelor: Basarabia, Bucovina, Transilvania și Banatul. Elevii vor aduce în prim plan personalitățile importante ale momentului, cele care și-au adus un aport susținut la realizarea Marii Uniri: Regele Ferdinand, Regina Maria, primul ministru Ionel Brătianu, poetul Octavian Goga, Patriarhul Miron Cristea și vor marca importanţa reîntregirii țării cu fiecare provincie istorică care a conturat harta României Mari! Momentele importante ale Marii Uniri vor fi întregite de dans, muzică și interpretare artistică.

Deasemenea începând cu ora 10.00, în Sala de festivități “Jean Monnet” a unităţii de învăţământ se va desfăşura serbarea “Hora Marii Uniri”, eveniment cuprins în calendarul proiectului extracurricular “Tare-s mândru că-s român” inițiat de cadrele didactice din învățământul preșcolar de la Colegiul Național “Diaconovci-Tietz” din municipiul de pe Bârzava, a transmis pentru Radio Reşiţa, directorul unităţii de învăţământ, prof. Viorica Gârtoi.

Cele mai citite

Related Articles