[AUDIO] Centrul de Transfuzii Sanguine, din Reşiţa, şi-a prelungit programul

Criza de sânge din sistemul sanitar îi determină pe angajaţii Centrului de Transfuzii Sanguine din municipiu să lucreze mai mult, în speranţa că vor putea onora toate solicitările care vin de la bolnavii internaţi în spitalele din judeţ.

La ora actuală este nevoie de sânge pentru toate grupele, în special pentru cele care au RH negativ. Pentru a creşte numărul donatorilor centrul va rămâne deschis între orele 7.30-13.00, ne-a declarat medicul coordonator, Rodica Neaga.

Sunt oameni aflați în suferința ori în stare critică, pentru care fiecare picătura e o șansa la viată. Donatorii beneficiază de analize gratuite, tichete de masă și sunt scutiți de la serviciu, în ziua donării.

Pentru a putea dona sânge, o persoană trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

-Vârsta cuprinsă între 18-50 ani,

-Cetățean român sau rezident în România,

-Greutatea minimă – 50 kg,

-Tensiunea arterială între 10 şi 18 mmHg,

-Să nu fi suferit intervenții chirurgicale în ultimele 6 luni,

-Să nu fie în evidență cu diverse afecțiuni în tratament (diabet, boli cardio-vasculare, hematologice, renale, infecțioase sau parazitare, reumatologice, neurologice, alergii etc.),

-Să nu aibă predispoziție la sângerare prelungită în caz de leziuni, iar femeile să nu fie: însărcinate, în perioada de lăuzie, de alăptare sau în perioada menstruală.

Cele mai citite

Related Articles