Unităţile de Primiri Urgenţe din Reşiţa şi Caransebeş vor face faţă valului 5 al pandemiei dar oamenii trebuie să se vaccineze

A început din nou să crească numărul persoanelor infectate cu SARS-CoV 2 care necesită internre în spitalele din judet. Mai exact, 46 de pacienti sunt în unităţile medicale din Reşita, Caransebeş şi Oraviţa pentru îngrijiri medicale. În acest val 5 va creşte din nou presiunea pe sectia de urgenţe a Spitalului Judeţean din Reşiţa, astfel că șeful acestei unităţi, medicul Alexandru Brici îndeamnă oamenii să se vaccineze pentru a limita infecţia cu SARS CoV 2.

Legat de valul 5 se va aglomera Serviciul de Urgenţă iar oamenii trebuie să înţeleagă că Serviciul de Urgenţă este un loc care tot timpul va fi aglomerat, tot timpul vor fi oameni care vor crede că ei sunt mai prioritari decât ceilalţi dar trebuie să aibă răbdare şi să înţeleagă că noi suntem acolo pentru toţi.

Eu recomand vaccinarea anti COVID, majoritatea personalului din UPU este vaccinat cu cele 3 doze, sperăm că acest val va trece foarte bine şi noi facem tot posibilul să nu fim depăşiţi de situaţie dar oamenii să nu uite de măsurile sanitare şi să se protejeze”, ne-a declarat şeful secţiei Alexandru Brici.

Sectia de Urgente a spitalului Municipal din Caransebes, unitate medicală suport COVID va face fata noului val al pandemiei, în ciuda faptului că personalul a obosit să le tot spună oamenilor să se vaccineze. Iar acest lucru se reflectă şi în statistici, rata tot mai mică de imunizare. Din păcate, oamenii în loc să asculte de sfaturile avizate ale specialiştilor ţin cont de o serie de informaţii false care circula în continuare pe internet, este concluzia şefului sectiei de Urgenţe din cadrul Spitalului Municipal Caransebeş, Marian Cotoşpan.

“Acum suntem mai pregătiţi ca oricând dar parcă am obosit să le spunem oamenilor vacinaţi-vă nu mai ascultaţi de tot felul de sfaturi de pe internet care vă spun că faceţi tot felul de reacţii adverse, lumea nu înţelege că trebuie să se vaccineze, să fie responsabilă. Sincer eu nu mă aşteptam nici la valul 4…ce să mai zic de valul 5, trebuie să apărăm comunitatea şi să ne facem treaba”, ne-a declarat şeful secţiei de Urgenţe Caransebeş, Marian Cotoşpan.

Si rata de vaccinare continuă să scadă în Caraş-Severin, în ultimele 24 de ore, s-au vaccinat doar 245 de persoane anti COVID.

Cele mai citite

Related Articles