[AUDIO] E vremea derbiului în CNFA! Reşiţa Locomotives şi Bucharest Rebels se înfruntă pentru locul I

Fotbalul american va face din nou spectacol la Reşiţa! După ce şi-au spulberat adversarele din primele trei etape ale sezonului, Locomotivele se pregătesc pentru cel mai greu joc al toamnei: la Reşiţa vine campioana Bucharest Rebels, care a defilat şi ea în primele trei runde. În clasament, Rebelii sunt pe locul I, datorită unui plus de eficienţă ofensivă. Formaţia bucureşteană a înscris 154 de puncte şi a încasat 19, faţă de bilanţul de 136-18 care se regăseşte în linia de clasament a reşiţenilor. Pentru Reşiţa Locomotives, duelul cu Rebelii nu e unul decisiv, având în vedere că ambele echipe sunt deja calificate în playoff. Miza e locul I din sezonul regulat, iar valoarea celor două echipe garantează un spectacol sportiv de excepţie, spune Raul Siladi, preşedintele-jucător al Locomotivelor.

“Primim vizita campionilor, Bucharest Rebels, într-un meci care e important şi nu e important, depinde cum priveşti lucrurile. Noi suntem puţin mai relaxaţi, pentru că ne-am calificat în playoff şi vom juca semifinala pe teren propriu. Meciul cu campionii e un test, mai degrabă, decât un meci decisiv. Ambele echipe sunt ca şi calificate în playoff, iar partidele cele mai importante pentru noi sunt cele din acea fază a competiţiei. Dar, fără discuţie, ne mobilizăm şi vrem să arătăm că putem să jucăm de la egal la egal cu campioana. La începutul sezonului noi ne propuneam doar să jucăm frumos. Venind şi victoriile, ne dorim să arătăm şi în continuare acelaşi joc bun, dar va fi un meci mult mai greu, asta e clar. Rebels pornesc ca şi favoriţi, deoarece au în componenţă şi jucători care au deja la activ campionate câştigate. Experienţa lor e mult superioară jucătorilor noştri. Fără discuţie, ei sunt favoriţi, iar noi plecăm cu şansa a doua, dar asta nu înseamnă că nu vom juca cât de bine putem. Aşteptăm cât mai mulţi suporteri la meci, vrem să le oferim spectacol, aşa cum am făcut de fiecare dată. Nu pot să spun cine va câştiga acest meci, dar spectacol cu siguranţă va fi”, a declarat Raul Siladi.

Meciul dintre Reşiţa Locomotives şi Bucharest Rebels se va disputa sâmbătă 16 octombrie, de la ora 15.00, pe stadionul Gloria. De remarcat că derbiul din CNFA a atras şi atenţia prestigioasei asociaţii American Footbal Internaţional, care va prelua transmisia live a partidei. O decizie care va spori considerabil vizibilitatea acestui joc, având în vedere că postul AFI.TV este urmărit de fani ai fotbalului american din întreaga lume.

foto: Zoli Bagosi

Cele mai citite

Related Articles