[AUDIO-FOTO] Reşiţa industrială nu şi-a spus încă ultimul cuvânt

Fondată în 1973, Fabrica de Reductoare din Reșița actuala Reşiţa Reductoare & Regenerabile, continuă să ducă mai departe renumele specialiștilor din oraș. Inițial, specializată în producerea de reductoare industriale de mare putere acum uzina și-a extins capacităţile de producţie şi proiectare şi pentru industria de apărare.

,,În prezent”, spune directorul executiv al societăţii, Aurel Băra, “compania are colaborări şi contracte semnate pentru componente necesare pompelor de pe navele de dragare olandeze. În sectorul feroviar românesc s-a continuat colaborarea cu o companie din Craiova care a propus pentru prima oară utilizarea unor motoare electrice asincrone solicitate la export. În premieră, a fost semnat un contract şi un acord de colaborare, pe o perioadă de doi ani, necesar dezvoltării şi implementării unor soluţii pentru înlocuirea sistemelor de producţie la navele militare ale forţelor navale române. În colaborare este implicat Institutul Naţional de Cercetare, Academia navală şi cea de tehnică militară şi Universitatea Politehnică Bucureşti,,.

Viitorul arată bine pentru cele câteva sute de angajaţi ai societăţii. Proiectul pentru modernizarea navelor militare române se va derula pe o perioadă de 2 ani. În luna noiembrie a acestui an vor avea loc testele finale ale spărgătorului de gheaţă Perseus ale cărui reductoare au fost realizate la Reşiţa. Şi în cadrul altor domenii portofoliul de comenzi este acoperit inclusiv pentru anul 2022.

Cele mai citite

Related Articles