Fotbalul reşiţean a mai pierdut un simbol. Portarul Vali Boşca a trecut la cele veşnice

Fotbalul reşiţean e din nou în doliu… Vali Boşca, portarul de cursă lungă din Valea Domanului, a trecut mult prea devreme la cele veşnice. Cel mai longeviv goalkeeper al rosso-nerilor, unul dintre cei mai apreciaţi jucători şi antrenori ai Reşiţei, s-a stins din viaţă la doar 57 de ani. Anunţul a fost făcut în urmă cu scurt timp pe pagina de socializare a grupării CSM Reşiţa:

“Valentin Boșca, unul dintre cei mai longevivi și fideli fotbaliști care au jucat vreodată pentru CSM Reșița, s-a stins din viață. După mai mulți ani de la încheierea carierei de fotbalist, nu a pus ghetele în cui și a continuat să muncească în Valea Domanului . A fost antrenor secund,fiind și responsabil cu pregătirea portarilor, fiind prezent zilnic pe teren a încercat să le transmită portarilor toate informațiile pe care le-a acumulat de-a lungul carierei de fotbalist. Dumnezeu să te odihnească în pace! Condoleanțe familiei!”, este mesajul postat de colegii şi prietenii de la CSM Reşiţa pe contul de facebook al grupării reşiţene.

Născut la 29 februarie 1964, Valentin Boşca a început fotbalul în 1980, la juniorii Clubului Sportiv Școlar, unde a evoluat timp de doi ani sub comanda regretatului Ion Copăceanu. După juniorat, timp de 17 ani, din anul 1982 și până în anul 1999, a jucat pentru CSM Reșița, fiind unul dintre artizanii promovării de poveste din 1997. Ulterior, după o scurtă perioadă la Moldova Nouă, s-a transferat la Gloria Reșița, echipă la care a stat două sezoane, unul ca jucător, celălalt ca antrenor. Din 2001 a trecut la Arsenal Reșița, unde a rămas timp de șase campionate ca portar, apoi alte două ca antrenor. Din 2010 a revenit în Valea Domanului, unde a activat în cea mai mare parte a timpului ca antrenor secund şi responsabil cu portarii la echipa mare.

De-a lungul carierei active a evoluat alături de alţi fotbaliști de excepţie, precum Dorinel Munteanu, Basarab Panduru, Dan Potocianu, Cristian Chivu  sau Leontin Doană. Niciodată vedetă, Vali Boşca a fost un luptător, aşa cum puţini mai sunt astăzi pe dreptunghiul verde. Talentat, ambiţios şi modest. Uneori tăcut, alteori teribil de pătimaş. Nicicând dispus să se predea…  fotbalul reşiţean a mai pierdut un simbol. Odihnă veşnică, Vali!

foto: facebook CSM Resita

Cele mai citite

Related Articles