[FOTO-AUDIO] Start la lucrările de modernizare a Drumului Județean 608

În această săptămână, angajații Direcției Județene de Drumuri Caraș-Severin au predat constructorului amplasamentul la lucrările de reabilitare a Drumului Județean 608 Plugova – Globurău – Costiș – Borugi – Cornereva – Obița – Rusca.

Astăzi, președintele Consiliului Județean, Romeo Dunca a fost pe șantier și a dat ordin de începere a lucrărilor. El a declarat că știe acest traseu înainte chiar de a fi finalizat barajul de la Rusca Teregova. În total este vorba despre reabilitarea a 41 de km de drum, cu o investiție în valoare de 24 milioane de euro, cu finanțare prin Programul Operațional Regional. Proiectul presupune și execuția a 10 noi podețe, precum și reparații la 19 poduri.

„Zona este foarte frumoasă şi după ce drumul va fi asfaltat ca la carte, cred că va exploda şi partea turistică. Proiectul presupune o lucrare de la zero, cum ar veni. Scos stratul de asfalt vechi, pe alocuri vor fi lărgiri, se vor realiza rigore, podeţe, reparaţii la poduri. 600 de mii de euro pentru un km de drum sunt sume suficiente pentru a putea să faci o lucrare de calitate.”

Este cel mai mare contract de finanțare semnat până acum de Consiliul Județean Caraș-Severin cu Agenţia de Dezvoltare Regională Vest.

Proiectul de modernizare a DJ 608 este important pentru Caraș-Severin, fiind vorba de o arteră județeană ce străbate teritoriile administrative ale comunelor Mehadia, Cornereva și Teregova, în intravilanul și extravilanul localităților Plugova, Borugi, Cornereva, Costis, Obița și Rusca. O investiție, la finalul căreia peste 11.000 cărășeni din zonă se vor bucura de o infrastructură de bună calitate și conexiuni rutiere adecvate. Perioada de implementare este de doi ani, cu o eventuală prelungire de 8 luni. În următoarele 30 de zile va avea loc organizarea de șantier.

Cele mai citite

Related Articles