Fotbaliştii tricolori încep campania de calificare pentru Mondial! Primul hop, Macedonia de Nord

După ce tricolorii mici au debutat la Euro cu un egal preţios în faţa Olandei, e rândul echipei mari să-şi arate calităţile. În această seară, România joacă primul meci din preliminariile Campionatului Mondial de fotbal din 2022. Selecţionata ţării noastre va debuta cu o partidă pe teren propriu: de la ora 21.45, tricolorii vor întâlni, pe Arena Naţională, reprezentativa Macedoniei de Nord. Nicolae Stanciu, cel mai în formă tricolor, speră ca drumul spre Mondial să înceapă cu o victorie.

“Adevărul e că a trecut foarte mult timp de când România nu s-a mai calificat la un Campionat Mondial. Cred că este important cum vom începe preliminariile. Dacă vom debuta cu o victorie, atunci moralul nostru va fi foarte ridicat pentru celelalte meciuri. Cu jucătorii care au venit de la Under-21 şi cu noi, cei din generaţia mai veche, să spun aşa, România cred că are un viitor frumos. Cred că e timpul să facem tot ce ne stă în putinţă să ajungem la o ediţie a Cupei Mondiale. Ei au mai mulţi jucători buni. Clar că fotbalistul lor cel mai bun este Pandev, liderul şi căpitanul Macedoniei. Însă mai sunt jucători care joacă prin Serie A şi alte campionate bune. Au echipă bună, s-au calificat la EURO 2020, ceea ce nu este un lucru uşor. Aşa că ne aşteptăm la un meci greu. Dar depindem doar de noi. Sunt convins că avem o echipă mai bună ca a Macedoniei şi trebuie să arătăm asta pe teren”, a spus Nicolae Stanciu. 

În actuala campanie de calificare, România este inclusă în grupa J, din care mai fac parte Germania, Islanda, Macedonia de Nord,  Armenia şi Liechtenstein. Tot astăzi, de la aceeaşi oră, se mai joacă în această serie partidele Liechtenstein-Armenia şi Germania-Islanda.

TOTUL DESPRE DRUMUL SPRE MONDIAL:
• Preliminariile europene pentru CM 2022 înseamnă o luptă pentru 13 locuri la turneul final.
• Primele 10 echipe calificate vor fi câștigătoarele celor 10 grupe din preliminarii.
• Mai rămân, așadar 3 locuri disponibile, pentru care vor concura 12 echipe:
– 10 echipe clasate pe locul 2 în grupele preliminare
– 2 echipe – cele mai bune câștigătoare de grupă în Liga Națiunilor 2020/21 care nu s-au clasat pe primele două locuri în preliminariile CM 2022

PLAY-OFF PENTRU MONDIAL
• Din cele 10 echipe clasate pe locul 2 în grupele preliminare vor fi aleși 6 capi de serie, pe baza punctelor obținute în grupe, excluzând rezultatele cu ultima clasată.
• Vor fi astfel 6 capi de serie + alte 6 echipe, dintre care 2 provenind din ierarhia Ligii Națiunilor.
• Se dispută baraj într-o singură manșă, pe terenul capilor de serie, între aceste 6 echipe și celelalte 6 rămase.
• Vor rezulta 6 echipe calificate mai departe. Prin tragere la sorți, se vor stabili 3 echipe gazdă și 3 echipe oaspete pentru ultimul baraj, tot într-o singură manșă.

foto: facebook Echipa naţională de fotbal a României

Cele mai citite

Related Articles