Actualizare importantă pentru utilizatorii de Google Chrome

Google Chrome este cel mai popular browser din lume. Așa cum știm deja, singurul motiv pentru care majoritatea dintre noi accesăm clasicul Internet Explorer, astăzi sub numele de Microsoft Edge, este pentru a descărca Chrome-ul… sau Opera, ori Mozilla Firefox… în fine!
Acum însă vorbim despre Google Chrome care este în continuă dezvoltare, iar pentru care IT-știi, ce lucrează la securitatea acestui browser, dezvoltă mereu actualizări pentru a veni în ajutorul și siguranța datelor și informațiilor noastre. Pentru că nici un browser nu e perfect este foarte important să le actualizăm.

În teorie, la fel ca Mozilla Firefox sau Opera, Google Chrome se actualizează singur. Comunică în permanență cu serverele Google, iar în momentul în care a apărut o versiune nouă, o descarcă fără să te întrebe. Poți schimba acest mecanism de actualizare, dar este implicit și recomandat să nu fie schimbat.

Există însă o problemă

Actualizarea despre care vă vorbesc acum, odată descărcată, nu poate fi instalată decât în cazul în care repornești browserul și prea puțini dintre noi mai fac asta.

Ne-am obișnuit să ne lăsăm sistemul în hibernare, iar când vine vorba de browser, să avem zeci de taburi pe care aproape că ne este frică să le închidem, pentru a nu pierde informații utile.

Un restart la vremea lui face cât o reinstalare de sistem

De această dată, însă, ar trebui să faci o excepție. Google tocmai a lansat Chrome 88 și remediază o vulnerabilitate importantă de securitate care deja este exploatată de hackeri la scară largă. Din acest motiv, ar fi bine să-ți faci o prioritate din a o instala.

În acest scop, intră în meniul principal al Chrome în spatele celor trei liniuțe din dreapta sus, accesează secțiunea Help și optează pentru About Google Chrome. Imediat ar trebui să înceapă actualizarea și să-ți fie solicitată repornirea browserului.

Problema de securitate pe care o adresează acest update afectează toate sistemele de operare importante, Windows, Mac și Linux. Dacă te interesează particularitățile tehnice din spate, le găsești aici.

De ce e important să actualizăm browser-ul?!…

Conform datelor obținute de expertul în securitate cibernetică Mattias Buelens, problema a fost identificată în elementele WebAssembly și JavaScript Engine V8 din Chrome.

Odată exploatată, această vulnerabilitate, poate permite unui hacker să ruleze cod arbitrat pe sistemul tău. Cu alte cuvinte, cineva poate prelua control sistemului tău și îți poate accesa informații private.

sursa foto: au.pcmag.com

sursa: playtech.ro

Cele mai citite

Related Articles