Propunerea de amânare a alegerilor parlamentare va intra în atenţia legislativului

Propunerea de amânare a alegerilor parlamentare, până în martie anul viitor, va intra, de astăzi, în atenţia legislativului. Anunţul a fost făcut de preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PSD, Marcel Ciolacu. Un document pe această temă a fost depus, în urmă cu două săptămâni, la Senat, în calitate de primă Cameră sesizată.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, spune că nu este cazul ca autorităţile să se gândească la alegeri în această perioadă marcată de creşteri alarmante a cazurilor de COVID-19 şi că amânarea scrutinului pentru parlamentare este susţinută şi de hotărârea privind constituţionalitatea legii care stabileşte că data alegerilor generale este fixată de parlament şi nu de guvern. Preşedintele social-democraţilor a anunţat că proiectul iniţiat de deputatul independent Adrian Dohotaru, pentru organizarea alegerilor parlamentare, anul viitor, pe 14 martie, va intra, de astăzi, în atenţia legislativului.

Şi reprezentanţii PRO România şi ALDE consideră că alegerile nu pot avea loc anul acesta. Premierul Ludovic Orban a reafirmat, însă, că data de 6 decembrie pentru organizarea votului este fixată în baze constituţionale şi că alegerile s-au desfăşurat şi în alte state europene afectate de pandemie. PMP susţine punctul de vedere al guvernului, iar UDMR declară că se poate ajunge la un consens, dacă şeful statului va chema partidele la consultări. RADOR

Cele mai citite

Related Articles