[VIDEO] Vela – despre raportul privind traficul de persoane: MAI a acţionat constant ca în 2020 să fie o evaluare pozitivă

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela a declarat vineri că a luat notă de publicarea raportului Departamentului de stat al SUA cu privire la traficul de persoane, care ”formulează recomandări referitoare la acele domenii de intervenţie care pot cunoaşte progrese”. Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Adrian Zuckerman, acuză „prejudicii produse de fostul Guvern” în ceea ce priveşte combaterea traficului de persoane, prejudicii despre care afirmă că „i-au încurajat pe infractori”. El face un apel la conducerea Parlamentului să coopereze cu Guvernul pentru îmbunătăţirea legislaţiei privind combaterea acestui tip de infracţiuni.

Declarații de presă, la sediul MAI

Publicată de Ministerul Afacerilor Interne, Romania pe Joi, 25 iunie 2020

„În ansamblul său raportul conturează imaginea generală a activităţilor anti-trafic din România şi formulează recomandări referitoare la acele domenii de intervenţie care pot cunoaşte progrese” a afirmat Marcel Vela într-o declaraţie susţinută în prezenţa ambasadorului SUA la Bucureşti Adrian Zuckerman.

„MAI, prin structurile sale specializate – Poliţia Română şi Agenţia împotriva Traficului de persoane – lucrează permanent pentru reducerea dimensiunilor traficului de persoane şi acest lucru se vede în rezultatele obţinute. (…) Şi în plan strategic MAI a acţionat în mod constant astefel încât în acest an să avem o evaluare pozitivă şi să putem evita un raport negativ pentru al treilea an consecutiv, Nici 2018, nici 2019 nu au o evaluare tocmai bună”, a precizat ministrul.

Cele mai citite

Related Articles