[UPDATE][AUDIO] Cursa feroviară Timişoara – Austria pentru îngrijitorii medicali din Banat, într-o situaţie incertă, momentan

[UPDATE] Înfiinţarea curselor de noapte între România şi Austria privind transportul la lucru al muncitorilor necesari sistemului de îngrijire medicală, începând de luna viitoare sunt momentan incerte.

Conform consulului onorific al Austriei la Timişoara, Vasile Onofrei, este vorba despre o propunere a statului austriac, dar oficial la consulat nu a ajuns nicio informaţie privind această intenţie.

Ambasada Austriei a adresat Ministerului Transporturilor o scrisoare în care se solicită rezolvarea situaţiei, dar amănunte exacte nu au fost furnizate încă. Vasile Onofrei a mai precizat pentru Radio Reşiţa că, în momentul în care va avea o poziţie oficială va anunţa imediat mass-media pentru că cei mai mulţi care lucrează în Austria, în acest domeniu sunt din Banat.   

Vasile Onofrei

***

Vineri, 24. 04.2020

Austria intenţionează să înfiinţeze o cursă feroviară săptămânală din România prin Ungaria către Viena pentru a duce la lucru muncitori necesari sistemului de îngrijire medicală.

Astfel, se preconizează că din 2 mai va fi lansat un tren de noapte cu conexiune directă din Timişoara, a declarat pentru presa străină ministrul austriac pentru afaceri europene, Karoline Edtstadler.

Conform acesteia în Austria lucrează cu acte în regulă peste 65 de mii de îngrijitori, din care 80% sunt femei din Slovacia şi România. Acestea asigură asistenţa medicală permanentă pentru 33 de mii de persoane.

Grupul WKO înființează un fond de ajutor pentru călători, astfel că toate îngrijitoarele vor fi testate la intrarea în țară, informează agenția de știri a camerei federale de comerț a Austriei news.wko.at.

Sursa: https://ziarulromanesc.at/

Cele mai citite

Related Articles