Raed Arafat îndeamnă persoanele sănătoase să doneze sânge! Centrul de Transfuzii Reşiţa este deschis şi are nevoie urgent de sprijinul comunităţii

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat a primit semnale de la mai multe Centre de Transfuzii Sanguine din ţară, inclusiv din Caraş-Severin, că a scăzut drastic numărul donatorilor. Unitatea de Transfuzii din Reşiţa se află într-o situaţie critică, având în unele zile 3-5 donatori, un număr extrem de mic comparativ cu cerinţele spitalelor. Din această cauză, chiar dacă e stare de urgenţă, oamenii sănătoşi trebuie să meargă la unităţile cele mai apropiate şi să doneze sânge, este apelul făcut aseară şi de Raed Arafat.

“În ultima perioadă colegii din centrele de transfuzii sanguine ne-au semnalat scăderea foarte serioasă a acțiunilor de donare de sânge. Chiar dacă suntem în situația în care ne aflăm la acest moment, să știți că restul patologiilor, restul bolilor continuă să existe și au nevoie de sânge, au nevoie de produse sanguine și au nevoie de salvatorii de vieți care sunt, de fapt, donatorii de sânge, care merg și donează periodic la centrele de sânge”, a spus Arafat.

Din acest motiv, Ordonanța Militară nr. 3 prevede faptul că persoanele care merg să doneze sânge pot ieși din case pentru a face acest lucru. Secretarul de stat, Raed Arafat spune că din cauza lipsei donatorilor, România poate înregistra decese printre pacienții care au nevoie de sânge.

„Atragem atenția că această activitate de donare de sânge continuă să existe și este extrem de necesară. Rugăm salvatorii de vieți, donatorii de sânge să-și continue activitatea, centrele de transfuzie sanguină sunt deschise și îi așteaptă. Altfel s-ar putea să înregistrăm decese printre pacienții care au nevoie de sânge și nu vor găsi acest produs extrem de important și bineînțeles, derivatele lui”, a mai spus Arafat.

Vă reamintim că în judeţul Caraş-Severin este nevoie de sânge pentru toate grupele, în special pentru grupele cu RH negativ. Persoanele care donează sânge vor primi 7 tichete de masă în valoare de 67 de lei şi o zi liberă plătită de la serviciu.

Cele mai citite

Related Articles