Măsuri dure la Bocşa: pieţe închise, curse de taxi anulate şi interzicerea staţionării şi folosirea spaţiilor publice

În plină pandemie de coronavirus Primăria Bocşa ia măsuri împotriva răspândirii virusului COVID 19.

În data de 23 martie, primarul oraşului Bocşa, Eugen Cismăneanţu a convocat comitetul local pentru situaţii de urgenţã. În urma şedinţei eu fost luate o serie de măsuri menite să împiedice răspândirea coronavirusului, măsuri ce vor intra în vigoare începând de astăzi.

S-a luat măsura de către Comitetul Local pentru Sitaţii de Urgenţă de interzicere a transportului public în regim de taxi pe raza oraşului Bocşa. Noi avem transportul public al oraşului, acesta va rămâne funcţional, dar în regim de taxi s-a luat decizia ca pentru o perioadă de 14 zile să se interzică acest tip de transport. După cele 14 zile vom vedea dacă va fi cazul să prelungim această hotărâre sau să ridicăm această restricţie. O altă hătărâre pe care am luat-o este interzicerea în totalitate în cele două pieţe ale oraşului Bocşa de vânzare a produselor. La diverse am avut o propunere din partea domnului comisar-şef Ionel Tanco, şi anume interzicerea staţionării şi folosirea spaţiilor publice cum ar fi parcuri sau locuri amenajate cu bănci,” a declarat pentru Radio Reşiţa, primarul oraşului Bocşa, Eugen Cismăneanţu. 

Eugen Cismăneanţu a mai spus că s-au stabilit şi o serie de sancţiuni pentru anumite puncte de pe ordinea de zi, iar cetăţenii Bocşei trebuie să fie conştienţi că acestea vor fi aplicate fără ezitare. 

Noi încă sperăm ca cetăţenii să înţeleagă că nu este de joacă cu acest virus. Fircare cetăţean trebuie să lase deoparte nevoile care nu sunt urgente […] Este foarte important să înţeleagă că dacă nu se vor proteja singuri, noi, statul, primăriile şi autorităţile statului nu vom putea să îi protejăm aşa cum se protejează ei. Este nevoie de înţelegere si de oameni care să înţeleagă că cea mai bună protecţie este să stăm în casă. Că vom fi nevoiţi să stăm 14 zile, 30 de zile, nu ştiu pe ce perioadă se va întinde această situaţie de urgenţă şi până vom scăpa de acest virus, dar este nevoie să stăm în casă, asta trebuie să înţeleagă oamenii,” a mai declarat Eugen Cismăneanţu. 

Eugen Cismăneanţu a mai spus că în acest moment nu s-a luat în calcul şi închiderea magazinelor nealimentare de pe raza oraşului Bocşa. 

2 COMENTARII

  1. Nu prea reusesc sa imi dau seama de ce e mai bine sa stea 50 de oameni intr-un autobuz decat 4-5 intr-un taxi….

  2. Taxiurile se spală cel puțin la 2 zile interior-exterior…unele chiar zilnic…sunt curios cum si cât de des spălați autobuzele si cu ce le dezinfectați…???…întreb pentru un prieten…cât timp le mai “țineți in spate” din bugetul local…???…pentru ca știți la fel de bine ca mine că au rentabilitate “zero”….apropo…din comitetul ăsta cu urgențele,cine face parte?…ce pregătiri profesionale au?…sau sunt persoane pe sufletul tău…care ridică mâna înainte să termini de vorbit.!…”Domnule Primar”,este o problemă socială până la urmă,taximetria întreține aproximativ 50 de familii,mai mult decât locurile de munca pe care le-ai oferit in cele 2 mandate…și crede-mă sunt familii in care singurele venituri le duc acasă taximetriștii…. Revenind la riscurile de răspândire a “viruselului”,mai repede se va răspândi într-un autobuz nespălat decât in taxi…in al 2- lea rând puteai hotărî ca și microbuzele să nu mai tranziteze orașul,și la Podul Mare să fie unica stație și acolo sa întoarcă,.,puteai face multe …ai ales ce era mai simplu…să-i “faci” pe taximetriști…dar de fapt ai aruncat un bumerang…odată și odată tot se va termina si cu cacaturile din Bocsa…și pupincuristii vor rămâne murdari la gură…o zi buna sa aveți.!!!

Comentariile sunt închise.

Cele mai citite

Related Articles